Nu e un mare secret ca drumurile la sucursalele bancare plus dosarul de acte cerute unui antreprenor la deschiderea unei firme sunt cel putin la fel de placate ca drumurile catre autoritatile statului. Si cum sunt deja cu vechime in zona nu ma provocati sa comparam cum mergea deschiderea unui cont acum 10 ani cand a aparut FYB…. fata de acum cand de bine de rau s-au facut progrese semnificative sau macar ofertele din piata bancara sunt ceva mai diversificate.
Doar un exemplu va dau, “pe vremea mea” un cont deschis la o sucursala “nu exista” la alte sucursale, ce sa mai vorbim de extrase de cont printate in orice alta locatie decat de la ghiseul de unde contul “se nascuse”… (sa vorbim oare si de primele aplicatii de ebanking?)

Adaugati la cele de mai sus faptul ca un “calculatorist” nu suporta sa trimita mai mult decat un email sau sa completeze un formular pentru a completa un task si…..intelegeti cam cat de frumos e pentru cei ca mine la banci  si cat de mult as fi avut nevoie atunci de cineva care sa faca toate acestea pentru noi sau sa fi putut completa macar o parte din pasii necesari online sau prin email.

Revenind in prezent chiar daca nu neaga nimeni ca in ultimii ani s-au facut niste pasi seriosi inainte (da, acum un cont exista in mai multe sucursale :P) tot mai sunt multe de facut pana cand o firma sa poata benefica din plin de ofertele bancare curente si acest lucru se intampla de prea multe ori datorita birocratiei intalnite cand vine vorba de deschiderea de conturi noi sau inchiderea / mutarea unor conturi existente. Atat normele legale invechite cat si inertia mare din sistem dau nastere la o serie de complicatii care de obicei taie avantul celor cu firme mici si mijlocii, deja sufocati de alte probleme operationale cel putin la fel de stringente precum deschiderea unui cont bancar nou.

Din acest punct de vedere oferta OTP care mi-a ajuns in email acum cateva zile pare interesanta: daca ai un start-up sau o firma cu cifra de afaceri anuala de maximum 100.000 Euro, cu ajutorul OTP Smart Start, acum poti obtine online in doar 3 pasi si 30 de minute (cu doar 10 Lei pe luna) un cont, un card si internet banking.
Ce nu imi place in toata “afacerea” este ca tot ajungi la banca pentru niste autografe dar presimt ca aici sunt pasi de facut din punct de vedere legal, incepand cu utilizarea pe scara mai larga a semnaturilor electronice; cu toate astea tot pare o oferta interesanta pentru cei ce nu avem un departament contabil dedicat care sa aiba in fisa postului rezolvarea unor taskuri de acest gen.

Deci… mai putini pasi pentru o operatiune ce trebuie sa fie din ce in ce mai simpla si ca sa citam putin din infografic…urmeaza Parisul (eh, de fapt, urmeaza multa multa munca pentru a umple contul…:) ) Va astept cu feedback dupa ce le testati oferta 😉

OTP Smart Start

PS: Da, articol sponsorizat 🙂 insa sunt sanse destul de mari ca oferta sa intereseze cititorii acestui blog