Sunt subiectiv probabil dar din orice unghi privesti, nu ai cum sa nu remarci aspectele pozitive:

  • da, FitBit se extinde agresiv si incearca sa-si preia competitorii sau cei ce ar putea sa-i devina competitori. Doar faptul ca Vector ii putea fi competitor e un succes pentru echipa Vector. Au fost pe radarul celor mari, au concretizat ceva.
  • da, Vector nu a vandut cat Apple, de exemplu. Insa cine vinde cat Apple? Cati dintre detractorii de azi vand cat Apple? Cati au productivitatea unui angajat Apple?
  • da, Vector a fost hype cu ceva timp in urma. Cati dintre cei din IT-ul romanesc au stiut sa devina hype pe nisa lor? Corect, stati jos, deci, in sine, tot un succes.
  • da, nu are nimeni garantia ca brandul Vector nu va dispare in 2 ani si echipa va face parte integranta dinn FitBit si atat. Dar…. cine are garantia ca restul vom face acelasi lucru peste doi ani? Cati am dus un brand de la 0 si l-am tinut sus mai mult de doi ani?

Una peste alta… faptul ca o echipa de romani a facut altceva in afara de produse software fara valoare adaugata sau module folosite intern de mari companii e un succes in sine. Acum, ca nebunia antreprenoriatului s-a linistit si majoritatea Zuckerberg-ilor mioritici de acum cativa ani sunt linistiti angajati undeva… Vector e chiar o veste buna, pentru tot IT-ul romanesc. Era cam liniste in afara de niste contracte cu statul….