WebcampCalendarul de conferinte dedicate online-ului romanesc s-a imbogatit astazi cu Webcamp
Club Kristal din Bucuresti a fost gazda unui eveniment care a avut ca invitati nume importante din zona online romaneasca dar si audienta destul de numeroasa in sala.

Daca Magda Zander a prezentat date generale despre Internetul romanesc si evolutia lui, Noro a avut o prezentare interesanta si libera despre exodul de creiere din Romania, dar si idei interesante despre modul in care romanii privesc cariera si isi planifica viata. Cei care-l stiu pe Noro l-au mai auzit vorbind de asta, nu e rau sa-l ascultati si voi…(Noro i-a tinut locul si lui Calin Fusu care nu a mai ajuns la eveniment).

Tot la capitolul prezentari interesante au fost cea realizata de Victor Kapra despre lumi virtuale (cu trimiteri spre SecondLife si nu numai) dar si Vladimir Oane care a prezentat web-ul semantic, conceptul care face pe multi sa spere ca vom scapa de spam si cautari irelevante si intreg web-ul va deveni o baza de date bine indexata (intr-un numar de ani)…

Acum, la general, despre Webcamp trebuie spus ca din punctul meu de vedere conferinta a incercat sa aduca in discutie prea multe elemente din online, incepand de la aspecte juridice pana la web 3.0 (chiar, ce naiba va fi web 3.0, puneti pariuri?). Rezultatul a fost ca nici unul dintre aspecte nu a fost tratat suficient, si una peste alta cred ca la final audienta a ramas cu prea putine informatii. Asta in cazul in care au aflat ceva nou, pentru ca unele prezentari au fost prea ‘la general’, si cateva prea ‘sales pitch’.
Dar cum de obicei astfel de evenimente conteaza mai mult pentru socializare decat pentru informatii de ultima ora, cred ca si-a atins scopul (s-a si mancat pizza buna de la Jerry’s).
Am remarcat si initiativa Yahoo care incearca si ei sa realizeze o platforma pentru mini-aplicatii mobile care sa ofere o oarecare independenta fata de device-uri, dar dupa cum a aflat Viorel incercand sa discute despre realizarea unei variante tip widget Yahoo pentru TaskWriter, pe moment lucrurile sunt in stadiul beta, dar par sa fie pe drumul cel bun pentru baietii in mov. Prezentarea lor a fost promitatoare.
Iar la general, daca organizatorii isi vor tine cuvantul si vor organiza Webcamp-uri ceva mai specializate (chiar in acest an), nu pot decat sa astept cu nerabdare continuarile….