Conform GeCAD si RomCard, via Capital. In sine o veste buna, e un domeniu care la cat de putin dezvoltat este e de asteptat sa nu fie prea afectat de criza romaneasca (si care sa fim seriosi, inca e doar pe hartie, mai avem pana la cea reala).
E de remarcat ca Sarbatorile 2008-2009 nu au mai adus atat de multe tranzactii pe cat ne asteptam toti, si mai e de remarcat si domolirea ritmului de crestere in a doua parte a anului ce tocmai s-a incheiat… 2 subiecte de meditatie pentru cei ce activam in aceasta zona.
Si tot in aceeasi ordine de idei suma totala e mica in comparatie cu valoarea totala estimata de vanzari ‘electronice’ din .ro, ceea ce inseamna ca platile offline sunt inca (foarte) majoritate.

Pentru ca de GeCAD se leaga si sistemul de procesare de plati de pe FloriLaBucuresti.ro, pentru noi situatia sta cam invers, cresterea a fost accentuata in partea a doua a anului, iar balanta tipurilor de plati este inclinata convingator in favoarea celor online (peste 85%) in conditiile in care increderea clientilor in noi si in sistemele de plata electronice a crescut simtitor, dar si pentru ca din ce in ce mai multi romani din afara au curaj sa cumpere de pe site-uri romanesti in general.