Radu Ionescu povesteste (ca multi altii) despre RoBlogFest 2007 si pretrecerea de vineri., ‘sufletul’ competitiei, Dragos Novac ne spune ce i-a placut si ce nu i-a placut, premiile le gasiti usor aici, alte opinii si comentarii… peste tot in blgosfera.

In primul rand, nu stiu cum a fost in 2006, nu am urmarit. In 2007 am fost un spectator de pe margine, am incercat sa iau de undeva mai de la distanta pulsul blogsferei romanesti. Pe scurt sa nu plictisesc (oricum cred ca deja sunt printre ultimii care scrie):

  • Zoso a castigat din nou multe premii, genul tabloid prinde si in blogsfera nu doar in presa scrisa. Auzisem ca in 2006 a fost ZosoFest, parca si 2007 tinde sa fie
  • Din cate poveste Dragos Novac, la organizare se mai putea lucra, poate la anul va fi mai bine. Chiar, poate luati Sala Palatului sa vezi atunci congres 😉

Si acum putina carcoteala de la mine:

  • Inainte, in timpul si dupa competitie au abundat atacuri, mistocareli, noroi a zburat in toate partile. De ce? Evident pentru ca se poate, si atunci de ce nu? Asta nu cred sa se schimbe vreodata, e pur balcanic.
  • Nu stiu de petrecere, dar printre nominalizati si castigatori au lipsit numel importante din .ro si blogsfera, oameni care au ceva de spus dar care de multe ori nu au loc pentru ca bascalia este la rang de lege pe la noi, inclusiv online. Nu dau nume, nu fac reclama, cunoscatorii stie 😉
  • Blogsfera noastra inca face primii pasi. Mici, ezitanti si uneori inapoi. La fel ca si in restul .ro, putin content, multa forma, de multe ori degeaba. Astept inca formatorii de opinie adevarati care sa faca din blogsfera romaneasca o forta.
    Pana atunci pare o joaca de copii.
    Si poate atunci ma voi decide si eu sa particip la evenimente.
    La Internetics am asteptat pana in 2006 sa venim cu FYB, asteptand sa avem cat de cat o piata .ro nu doar numele, si atunci cand am intrat am luat si un premiu. Poate la anul si blogsfera va fi macar la nivelul .ro din 2006, si poate ne vedem la RoBlogFest 2008. Dar eu unul cred ca pana la anul cel putin 50% din blogurile de anul acesta nu vor mai fi active, pentru ca moda va trece, plictiseala se va instala, multi dintre ‘jucatori’ vor gasi alta joaca.
    Blogging placut.