Am aproape 27 de ani, nu credeam sa ajung atat de repede sa ma crucesc la ce fac cei de 15-20 de ani in Roamania. Doua exemple elocvente aici si aici, iar daca dati o cautare pe net gasiti tone de astfel de exemple.
Lispa de repere morale, lipsa educatiei din partea parintilor (evident marea majoritate si ei indobitociti de comunism, uitati-va putin pe strada) si un sistem de invatamant falimentar sunt motivele care fac ca marea majoritate a adolescentilor romani sa fie lipsiti de orice urma de responsabilitate si de perspectiva. Mai stau si in Dristor, si de multe ori zeci de cutii de bere si pungi de semninte zac aruncate in parcare printre masini dimineata dupa seri de … socializare. Nu am gasit prezervative, dar probabil ca nu folosesc, costa cam cat o bere mai buna, si nu-si permit, sau nu-si bat capul.

Sa-mi spuna si mie cineva peste vreo 5 ani, cand pramatiile de genul celor din filmele de mai sus vor fi cu ‘studiile’ gata si vor vrea un job, pe cine voi angaja? Dupa ce criterii?
Ce ziceti domnilor profesori, inspectori si ministrii ai educatiei din ultimii 17 ani? Ce facem sa oprim nebunia asta? Ce faceti dumneavoastra la locul de munca? Cum va justificati banii? Care va sunt rezultatele?

Avem o tara si generatia de maine; ce facem cu ele?