Azi incepe scoala, un nou an scolar cu aferentele probleme: fonduri insuficiente pentru dotari, modernizari intarziate, profesori foarte prost platiti si fara competente dar cel mai important cu copii care cumva trec peste toate astea, pentru ca au o tarie pe care noi cei trecuti de scoala nu o avem. Ei vin la scoala si asteapta sa fie tratati asa cum merita.

Aseara, dupa Steaua – Rapid, golanii si huliganii din cele doua grupari pe care unii inca le mai numesc galerii s-au batut ca imbecilii prin zona Drumul Taberei, pentru ca mai nou asa ii sta bine unui derby bucurestean. Din pacate ei sunt printre cele mai evidente produse ale invatamantului dupa ’89, cumva treacand prin scoala fara sa se lipeasca nimic de ei. Adaugati aici si mare parte din tinerii de azi care par sa-si fi pierdut total echilibrul si sistemul de valori.

Azi dimineata un individ de pana in 25 de ani era tare suparat pe mine pentru ca am parcat undeva…. unde era si el. Nu avea masina, era beat bine la ora 8.30 dimineata. Si el probabil ca are macar 12 clase, daca nu e cumva student pe la cine stie ce facultate de scara de bloc prin Bucuresti. Chiar 8 sa fi avut si parea cam mult pentru el, dar cumva a corespuns sistemului de invatamant care l-a considerat ‘gata de viata’.

Si uite asa am ajuns sa ma gandesc cat de mari sunt provocarile ce stau in fata celor ce trebuie sa-i invete pe cei mici. Cu parinti si ei trecuti printr-o scoala necesara doar… ca sa fie, si cu non-valori promovate intensiv in media, sistemul de invatamant trebiue sa se reinventeze pentru a reusi sa mai corecteze ceva, atat cat se mai poate, si cat mai e timp.
Pentru ca daca nu, tot la coada Europei vom ramane, chit ca fara vize necesare pentru a pleca afara, iar si putinii oameni de valoare pe care-i mai are Romania atat in scoli cat si in societate, vor lua in calcul din ce in ce mai des ca e timpul sa mai vada si ce e pe afara… (si sa vezi atunci ce derby-uri vom avea)

Spor la invatat tuturor!

Si pentru ca de azi mamele vor avea mai mult de munca in casa cu copiii, sa le recomandam o noua masina de spalat care sa le ajute in gospodarie? Evident de la MarketOnline

Later edit: un material care reflecta bine situatia in invatamant este prezentat de ProTV. Trist, dar adevarat.