Una din cele mai hulite (pe buna dreptate) ‘zone’ ale statului roman este transportul pe caile ferate. E vechi, e prost gandit, e lent si mai ales e comunist pana in cele mai mici detalii. E una din operele de care conducatori ai vremurilor demult apuse cred ca sunt mandri…
Azi, la radio si apoi pe Capital.ro am auzit o veste care venea ca un rasarit de soare: putem comanda (rezerva) bilete de tren online. Super tare pentu .ro, super normal pentru altii, dar trebuie sa incepem si noi de undeva.
Numai ca surpriza vine imediat: “Costul operatiunii de rezervare a locurilor online este de 3,5 lei pentru rezervarea unui loc si de 5 lei pentru rezervarea mai multor locuri “.

Deci, sa ne intelegem: in conditiile in care infrastructura rutiera romaneasca este cu totul depasita (si de aici o sansa de dezvoltare imensa pentru CFR), in conditiile in care avionul este prea scump si e alternativa doar in putine locatii, in conditiile in care plangi dupa clienti toata ziua si ceri subventii de la stat, peste toate astea, in loc sa faci ceva bun prin care sa-ti poti lua bilet de tren usor, civilizat si sa mai lasi mafiotii de la maxi-taxi cu buza umflata, ce faci? Pui taxa pentru procurarea usoara a biletelor. Da, multa minte le mai trebuie. Ma mir ca nu s-au gandit sa puna si plata cu card cu taxa, asa cum fac companiile aeriene….
Bravo CFR Calatori, magistrala mutare!

Si inca nu am aflat, cine incaseaza banii din AdSense-ul de pe site-ul Infofer.ro?