Pana pe la 11 ani am locuit in Campulung, impreuna cu bunica mea. Cred ca a fost perioada care m-a format, m-a modelat cel mai bine pana acum. Daca nu stiti zona Muscel, atunci va invit oricand sa faceti o plimbare pe acolo, e una din cele mai frumoase zone din tara, si inainte de Revolutie si prospera datorita fabricii Aro.
Aro avea, ca orice fabrica mare din acea perioada, si o baza sportiva alcatuita dintr-un teren de fotbal, unul de handbal, doua de tenis si inca unul ‘polivalent’ dar unde se juca tot fotbal… Exista pe atunci si o echipa de fotbal a uzinei, fara pretentii evident :).

Tot aceasta este baza unde am jucat prima data tenis, si imi aduc aminte ca mi-am pierdut multe zile acolo cu racheta in mana dar si cu mingea de fotbal si impreuna cu prieteni pe care-i am si acum sau pe care i-am uitat de mult.
Si imi mai aduc aminte ca eram tare multi cei care acolo bateam o minge si faceam putina miscare dupa scoala…

Ieri am citit o stire in ZF care m-a intristat: baza sportiva (evident lasata de izbeliste dupa 90) a fost cumparata de catre concernul Kaufland care intentioneaza sa construiasca acolo un supermarket. Sa nu fiu gresit inteles, nu am nimic impotriva magazinului, nu am nimic impotriva comertului si nu e rau ca un astfel de centru comercial se deschide intr-o zona unde lumea incet incet incepe sa-si revina dupa inchiderea fabricii. Dar e mare pacat ca o baza sportiva este desfiintata, e mare pacat ca Primaria Campulung nu e in stare sa construiasca zone de agrement si de sport pentru tinerii care acum nu mai merg ca noi ‘pe teren’ ci la bar langa scoala….apropo de viitorul sanatos si educat al Romaniei.