Cum BlackFriday tocmai ce s-a dus si studiile / statisticile tocmai ce apar, se discuta din nou despre social media si eficienta campaniilor pe social media vs. vanzari.
Punctul meu de vedere: Cel putin pentru marea majoritate a produselor / niselor, e destul de simplu: conversiile directe tind spre 0… asta ca sa lamurim prima parte de interes pentru toata lumea. Asadar la prima vedere bugetele de advertising pe aceste canale sunt…. aruncate pe geam.
Sapand putin mai adanc prin statistici veti observa ca daca monitorizati vanzari directe sau alte medii de promovare alaturi de campaniile social media veti gasi multe conversii care isi au originea din social media si trec prin diverse alte medii pana la comanda confirmata pe site. Altfel spus, cumparatorii va vad pe Facebook / Twitter dar nu cumpara imediat si atunci “alb-negrul” de mai sus devine din ce in ce mai gri si trebuie sa va intrebati ca daca nu cumva ce vreti de la social media sunt leads / awarness / client support sau chiar lovemarks si conversie prin alte medii, caz in care bugetele social media s-ar putea sa fie cheltuite intr-un mod ceva mai folositor (si culmea, sa fie mai mici!).

Concluzia? (da, probabil va mai trebui repetata…)
Nu aruncati bani pe orice produs nou promovat de Facebook doar pentru ca “toata lumea e pe Facebook”, nu bugetati pagini Pinterest pentru ca ati citit pe CNN despre ei ca fiind “next best thing” dar nici nu inchideti paginile “pentru ca nu ies bani de acolo”. Ca in orice mediu de promovare… echilibrul este cheia si mai ales…. trial by error.