Vlad are o serie de sfaturi bune pentru cei ce vor sa-si inceapa o afacere in zona online. Binevenite as zice, dar cred ca sunt de facut si o serie de precizari / completari:

  • Nu ai nevoie de un sediu la inceput: perfect adevarat. Problemele intervin insa cand incepi sa faci angajari in afara cercului de prieteni care au incredere in tine si sunt dispusi sa munceasca alaturi de tine. Un necunoscut caruia ii propui sa munceasca la o firma pe care nu o … ‘vede’ va fi destul de sceptic, plus ca va fi tare greu de controlat activitatea lui. Scuze de genul nu am avut net azi sunt inca la moda, plus ca sediile mari si moderne reprezinta o atractie mare pentru oricare dintre noi….
  • Garderoba: e unul cred ca un investitor cu experienta va mirosi de la 5 km. un antreprenor care nu are bani, dar si-a dat un salariu pe un costum si pe niste pantofi. Mai ales in online, afacerile se fac foarte mult in tricou. Haina face pe om in masura in care omul se simte confortabil si natural in acea haina. Altfel, miroase a prefacatorie si un om cu experienta va vedea asta imediat. Haine care sa scoata in evidenta ca esti modern si mai ales ti se potrivesc insa spun despre tine ca te cunosti si stii unde esti ca nivel de afacere dar si social…
  • Intalniri in locatii selecte, limbaj ferm dar nu arogant: sfaturi … priceless 🙂 Cati dintre noi avem de invatat asta….
  • Ceva care merita Copy-Paste, din nou foarte bine venit si de retinut:

    In loc sa cumperi mese sau scaune scumpe, mai bine pune banii in gadgeturi cool sau PC-uri performante sau mobile. Focus pe mobilitate.

    Aveti idee de cate ori am ajuns in sedii cu mobila de 5 ori mai valoroasa decat masina mea, dar care s-au chinuit 20 de minute sa faca rost de net in camera intalnirii, si asta la firme din online….?

Una peste alta…. live and learn, mai ales de la cei experimentati. Iar daca e cazul, adaptati din vorbele lor….