eMag.roDin capitolul IT in Romania sau respectul fata de client, iata pe propria piele ce inseamna vanzarede produse IT prin cel mai mare magazin online de la noi, eMag.ro
Final de Februarie, decid sa imi fac un upgrade relativ important la calculator, hai sa-mi iau placa de baza, procesor, etc. Dupa cautari, sfaturi, compromisuri ajung la Placa de baza Asus M2N8-VMX, Socket AM2. Perfect, fac comanda, vine comanda, hai sa instalam. Termin de montat toate componentele (ma simt mandru, a iesit din prima, cu exceptia un hdd prea nou pentru Win 2000 dar asta e alta problema ๐Ÿ˜‰ ).
Hai sa dam un power, totul pare sa mearga. Dupa cateva zile, imi vine in minte sa ma uit putin si la ce scrie atunci cand calculatorul porneste…. si stupoare, placa de baza are BIOS “Engineering Release – Not For Production Use”, evident, lucru neprecizat pe vreundeva pe site atunci cand am selectat placa de baza.
Ce sa inteleg de aici, de unde e bataia de joc? De la eMag pentru mine? De la distribuitor pentru eMag?
Oricum ar fi tot eu sunt cel care pana la urma e pacalit, dar spune multe despre ce componente se comercializeaza in Romania, ce verificari se fac si ce tepe se dau inclusiv de marii comercianti din domeniu. Si tot in acelasi domeniu, tot celor de la eMag le multumesc pentru camera video Sony Handycam cumparata acum cateva luni si care avea carti tehnice si instructiuni in toate limbile est-europene cu exceptia limbii romane (OPC, se aude???) dar nici macar in limba engleza.

Si.. tot din domeniu:

Se auzea acum cateva saptamani de noua campanie de brandare IT pentru produsele romanesti, intitulata atat de inspirat RomaniaIT
Intre timp, auzim de vreo 2 zile ca ministrul de resort de la noi, Zsolt Nagy va fi urmarit penal pentru implicarea in activitati ilicite, ca doar in rest IT-ul de la noi e perfect, merge struna, si se plictisea si el….
Branding frate!

De bine si puternic de ce ne simtim noi in lumea IT, probabil cel mai cunoscut brand romanesc IT, BitDefender este prezent la CeBIT fara nici un fel de referire la Romania.
Oare de ce ๐Ÿ˜‰ ?