Aparent fara legatura, doua stiri de azi prefigureaza ce se va intampla cu Romania in urmatorii ani (poate zeci de ani), o Romanie nereformata, neperformanta economic sau social si impinsa de la spate de Occident pana acum 3-4 ani, o Romanie care acum isi vede sansele de intrare in lumea civilizata mult reduse din cauze mai mult interne decat externe:

  • Germanii s-au saturat de UE in forma actuala (sentimentul nu e nou, doar criza schimba datele problemei). Visele noastre de parteneri strategici ai mai marilor lumii sunt evident fara temei iar intrarea in zona Euro, pe care multi dintre noi o priveam ca o sansa de civilizare si dezvoltare a tarii (dezvoltare oarecum fortata si impusa de Vest), pare acum mai departe ca oricand, daca nu chiar irealizabila.
  • Problemele care apar incercand sa organizezi manifestari de anvergura in tari…. fara anvergura. Cum am obtinut finala EuropaLeague e clar pentru mai toata lumea, adunat cu acest Euro2012 care probabil ca organizatoric va fi un esec, orice competitie majora internationala ne va evita in urmatorii multi ani; cam atat timp cat ne va lua sa facem sosele si cai ferate.

Intre timp pe la Bucuresti se intampla doar schimbari de presedinti la Senat si arestari de ochii lumii.
Si sa nu uit, cineva ma invita sa ma alaturi retelei Diaspora 😛