Discutia deschisa in comentariile unui post al lui Orlando iar au scos in evidenta inca o data daca mai era nevoie distanta intre politica editoriala a ziarelor de sport din Romania si multi dintre cititorii sai.
Intr-un moment in care gimnastica, scrima, handbalul sunt sporturi ce au rezultate chiar ok la Olimpiada (a se citi si conditiile in care marginalizarea sportului este generalizata in Romania), top 3-ul al site-urilor de sport din Romania arata cam asa:


GSP.ro in ziua castigarii medaliei de bronz la gimnastica feminin, Olimpiada 2008
ProSport.ro in ziua castigarii medaliei de bronz la gimnastica feminin, Olimpiada 2008
Sport.ro in ziua castigarii medaliei de bronz la gimnastica feminin, Olimpiada 2008

Si atunci, cu toate ca supar pe toata lumea iar vin si intreb: De ce nu e Olimpiada cel mai important eveniment al zilei pentru ziarele de sport? Mai mult, de ce nu e PARTIDA DE FOTBAL subiectul zilei ci toate declaratiile cangrenelor fotbalului romanesc gen Becali, Copos, Taher, Borcea, Turcu sau Mititelu?
De ce nu sunt materialele despre Olimpiada din Gazeta subiectele paginii principale (materiale foarte bune atlfel)? Cum ar arata GSP.ro daca structura homepage-ului ar fi aceasta

GSP, Olimpiada 2008

si pozele ‘adevaratilor’ undeva foarte jos, daca nu deloc? Ar cade chiar atat de rau traficul? Ar ramane prosport.ro sau sport.ro fara cititori?
Nu prea cred, iar celor ce vor sa-mi raspunda ceva gen contentul cel mai citit e cel legat de Becali & Co, va spun ceva: toti acesti indivizi au fost facuti persoane publice de presa, nu au ajuns acolo prin merite proprii, au fost bagati fortat pe gatul romanilor zi de zi si seara de seara timp de ani de zile, nu i-a cerut nimeni, nu a conditionat nimeni cumpararea ziarelor sau urmarirea stirilor de aparitia lor. Audienta nu poate face altceva decat sa aleaga din optiunile pe care le are ‘din taste’ sau de la telecomanda, dar cand peste tot apare acelasi lucru, ratingul e dictat mai degraba de notorietatea publicatiei / site-ului sau a autorului. Si atunci, daca timp de o luna s-ar scrie mult si preponderent despre Olimipiada si SPORTURI, nu miliardari de carton, ar pica cerul? Nu ar fi oare un experiement interesant?