E oficial, suntem in Uniunea Europeana, de aproape o saptamana, desi pe strada sau cam pe oriunde altundeva (chiar la vama!, vezi aglomeratia de azi de la iesirile din tara) nu se simte cam nimic.

Cum am intrat in UE? Cu un prim val de iarna autentica, care a reusit sa blocheze toata tara, incepand evident cu DN1 pe Valea Prahovei, unde am avut placerea de a face cam 10 ore de la Brasov pana la Campina pe 3 Ianuarie seara (plus inca doua ore de la Tusnad pana la Brasov), continuand cu atat de mediatizata dar inca inexistenta ieftinire a unor produse (mai ales alimentare) de pe piata (dar aici mai e timp, poate pe saptamana viitoare) si cu un trafic ceva mai usor in Bucuresti (deh, e inca vacanta pentru multi).

Vazand atmosfera de la DN1, interventia haotica si fara sens a echipelor de dezapezire, slaba aprovizionare a benzinariilor care nu aveau lanturi de vanzare desi ar fi vandut ca painea calda.. sau lipsa toaletelor si parcarilor unde sa te poti odihni pe drum, mi-am dat seama ca suntem ani lumina de Europa in adevaratul sens al cuvantului; Cred ca de undeva Brucan ne spune (nu-i asa?) ca ne mai asteapta vreo 15-20 de ani pana sa ajungem departe….

Hai la munca Romania, hai sa devenim si noi Europeni intr-un final!