Manac va invita intr-un post excelent sa fiti pe cont propriu. Unul dintre sfaturile care mai ales in aceasta perioada este mai mult decat bine venit, desi poate chiar in aceasta perioada e si mai greu sa faci un astfel de pas. Ceea ce nu spune Dragos de data asta, lucru care in general este uitat si pe la conferinte sau workshop-uri este sa se scoata in evidenta principiul piramidei: varful este intodeauna sustinut de baza.. Nu va lasati inselati: Google, Apple, Microsoft si alte favorite ale prezentarilor PowerPoint nu ar fi avut nici pe jumatate succesul de azi fara concurenta si fara multe alte firme mici in spate, firme despre care nu ati auzit si cel mai probabil nu veti auzi niciodata. Ai caror patroni nu apar in Forbes, iar ale caror produse nu prea apar pe TechCrunch. Pentru ca nu sunt …. sexy, la moda, “out there”. Dar au un pret de catva Euro sau Dolari care-i fac pe numitii patroni milionari. De care, din nou, nu veti auzi. As putea sa va fac liste peste liste de astfel de produse, dar nu are rost acum. Retineti doar ca ele exista.

Principiul se aplica in absolut orice domeniu, economic sau nu. Fara cei mici, cei mari nu pot exista. Nu ar exista baza de selectie. Si culmea, se aplica si in .ro.. Azi va invit sa fiti baza piramidei. Sa fiti anonimi. Dar sa fiti cat mai multi. Va dau o tema de gandire:
In loc sa faceti noul Google, ce-ar fi sa incercati sa faceti un produs plictisitor despre care sa nu scrie nimeni nimic pe TechCrunch dar care sa va aduca peste 1 an de munca cate 15.000 Euro pe luna, din care dupa plata angajatilor, taxelor, contractelor, a propriului salariu si multe alte cele sa va lase in conturi 3-4.000 pe luna?. Nu credeti ca va veti simti mai bine drept o caramida din baza piramidei decat un varf teoretic al acesteia, fara nici o baza?

PS. Marea promovare (si placere) este ca dupa ce sunteti o caramida sa deveniti varful, dar asta ramane intre noi antreprenorii, ok? 😛