Via Zoso aflu de un editorial chiar ok al lui Marius Tuca din Jurnalul
Toate bune si frumoase pana la finalul articolului care incepe sa improaste cu noroi peste tot ce inseamna internet si new media. Imi permit sa raspund aici….

Nu domunle Tuca, nu new media omoara presa de la noi, nu cei ce scriu in online, calitatea lor se observa usor, decantarea non-valorii e si aici un proces usor de observat, iar ‘manelizarea’ se produce mult mai greu, pentru ca targetarea se face mult mai exact.
Presa de la noi se sinucide prin oamnii de slaba calitate care activeaza in zona, prin reporterii care isi dau cu parerea intr-un mod jenant, prin ziaristii care nu inteleg o iota din evenimentul pe care-l relateaza. Sigur, tabloidizarea e un fenomen impus de patronate, dar prostia si slaba calitate a continutului ziarelor ‘premium’ nu e impusa de nimeni.
Si tot presa isi taie venele singura neintelegand nimic din zona online, prin site-uri prost realizate, incalcite, fara RSS, sau cu celebrul ‘pentru varianta integrala, aboneaza-te’. Cand presa va intelege ca printul isi are locul lui bine definit dar online-ul poate fi un aliat apropiat pentru acesta, atat din punctul de vedere al veniturilor din reclama, dar si din punctul de vedere al audientei, atunci nu va vor mai speria nickname-urile, si poate veti avea si dumneavoastra si un blog (si cine stie, vreun nickname ca ‘Marius T’. sau ‘tucam’ prin comentariile altor bloguri).

Tineti (mai) aproape de online domnule Tuca, si veti intelege si dumneavoastra ideea, asa cum si noi cumparam ziarele si revistele care merita…