Cei 10 finalisti NetStartup si-au prezentat aseara lucrarile si ideile. In primul rand, din competitia initiala nu au ajuns in finala 2-3 proiecte interesante si au aparut cateva proiecte fara nici o sansa. Dar asta e punctul meu de vedere.

Ce e mai important este ca 10 oameni care spera sa aiba un business din acele proiecte peste ceva timp au avut curajul sa vorbeasca in fata investitorilor si unei sali (care intre noi fie vorba era prea plina de corporatisti plini de ei si plicisiti, dar in acelasi timp pusi pe critica si mistouri (salutare colegilor mei de rand din sala :P). Dar mai discutam dupa vreo 6 luni de criza…:) ). I-am felicitat si acolo, ii felicit si aici inca o data.

Despre proiecte, pe departe singurul care a convins ca are sanse a fost TaskWriter. De ce? E simplu: nu e doar concept ci aplicatie functionala si folosita, are date despre utilizare, are useri, are planuri pe 3 ani, si mai ales are un plan de dezvoltare si monetizare in spate. Si desi daca nu stii ce inseamna GTD-ul nu poti vedea usor diferente fata de alte aplicatii (nu, nu e o secta desi multi dintre cei ce-l aplicam suntem cam ciudati 😛 dar nu facem spirale pe la Herculane), Viorel a fost in stare (si prin prezentarea afisata, si prin discurs, pe langa prezentarea video) sa explice destul de bine ce si cum face ‘secta’, aici fiind de remarcat si ajutorul din partea lui Vlad Stan, un follower al conceptelor GTD.

Restul proiectelor cred ca au nevoie de putin reality check, trebuie sa-si caute mai cu atentie piata, potentialii clienti si mai ales sa-si faca un model de business putin mai bine conturat, mai ales pentru prezentari. Faptul ca au ajuns in finala e o confirmare ca se poate, dar mai e de munca. Iar nivelul total al celor doua competitii BizPlanAwards si NetStartup trebuie sa ne dea tuturor de gandit.

In final, via Fusu, viitorul investitiilor vs. 2009 asa cum se vede ‘de la mama lor’: