Mi-am propus sa nu intru in polemici despre politica romaneasca pe blog, atunci cand l-am inceput. Nu de alta, dar tara merge, economia (mai ales IT&C-ul) creste in pofida tampeniilor pe care politicienii le tot fac.

Si totusi, azi dimineata am vazut pe Realitatea circul mediatic de aseara de la TVR intre Tariceanu si Basescu. Mi-am readus aminte de campania electorala trecuta si acuzatii de gen ‘ba tu furi mai mult’
Atunci era normal, blacanic, romanesc. Erau mai multi asa zisi politicieni, si se faceau ca vor sa faca treaba pentru romani.
Acum insa e mult mai trist, e mult mai grav. Presedintele tarii se cearta ca la usa cortului cu Premierul. Cele mai importante institutii ale statului sunt blocate intr-un conflict personal intre doi berbeci.

Intre timp, Parlamenul are treburi importante, trebuind sa decida de ce va chema prostimea la referendum.
Evident ei sunt impotriva votului uninominal.
De ce?
Pentru ca atunci ar fi mult mai usor de tras la raspundere fiecare in parte, pe baza activitatii lor in camere, in comisii si asa mai departe. Am stii cum muncesc parlamentarii pe care i-am ales direct
Cand am inceput colaborarea cu Institutul pentru Politici Publice pentru Cum muncesc parlamentarii recunosc poate nu mi-am dat seama cat de util este. Acum insa, inteleg, si incep sa-mi fac liste de intrebari pentru cei pe care i-am votat fara sa am habar de ei, pentru ca poate, odata, am sa ajung sa-i trag la raspundere. Pentru ca de saturat, m-am saturat de ei numai in 2 ani.