Biletele erau cumparate inca din primele 2-3 zile de cand s-au pus in vanzare pentru abonatii Vodafone, asa ca nu e nevoie sa va mai spun ca am asteptat acest concert destul de mult, incercand sa fac comparatie intre Michael Jackson ’96, George Michael ’07 sau Rolling Stones ’07 sau Kyle Minogue, anul trecut
Una peste alta…..

  • Scenariul si desfasuratorul spectacolului a fost muuuult peste medie. De fapt, fata de ce se vede in Romania in mod normal, a fost diferenta ca de la cer la pamant. Comercial sau nu, Madonna stie ce face cand e vorba de reprezentatii pe scena.
  • Tehnica a fost la inaltime, cu un minus la capitolul sunet care parca a fost mai slab ca la George Michael. Dar pe de alta parte, si acustica intr-un parc nu prea are cum sa fie cea mai buna. Partea de lumini + video a fost insa memorabila (si asta ca sa nu mentionam dansatori + intrumentisti, de nota 10). Un pic rautacios fiind acum, pe cand si la un artist roman un concert macar cu doua ecrane?
  • Repertoriul a fost ok (desi se puteau include si alte piese bune), muzica tiganeasca mi-a placut la nebunie, interventia despre tigani a fost total neinspirata iar tributul catre Michael Jackson a avut mare succes (chiar, cei care aseara aplaudam ca nebunii aseara cand am auzit de Michael, unde eram acum 3-4 luni cand era mare rusine daca spuneai ca esti fan Michael?)
  • Organizarea romanilor a fost mult peste asteptari. Accesul a fost civilizat (scuze dar noi ne calcam in picioare si la metrou), s-a distribuit apa gratuit in timpul concertului (vezi problemele de la Rolling Stones, macar s-a tras o concluzie de atunci si pana acum), paza a fost mult mai civilizata decat in alte dati. De gunoaie si sau seminte vandute pe strada cumva nu cred ca Madonna e vinovata (desi cu un pic de imaginatie, putem crede si asta). La fel cum nu e vinovata nici pentru ca nu suntem in stare sa avem o locatie pentru un concert de 60.000 de oameni. Traiasca Primaria si alte “organe”.

Madonna nu e perfecta, nu canta perfect, nu se imbraca perfect, nu arata perfect. La 51 de ani parca nici nu mai poate cam cat am vrea noi, si nu are cum sa fie pe gustul tuturor, ceea ce e perfect normal.
Dar sa auzi critici de doi lei din partea unor cantareti de pe la noi sau asa zise vedete care acum fac coada pe litoral pentru spectacole “la kilogram” e mai mult decat jenant. Pui toata industria de divertisment de la noi cap la cap si nu strangi nici jumatate din oamenii de aseara din Parcul Izvor, nici cu bilete la jumatate de pret.
E adevarat, VIP-urile de la noi nu prea au fost bagate in seama de organizatori, nu au reusit nici ziaristii sa manance un fursec la o conferinta de presa in care sa poate intreba si ei “How you like Romania?”, dar serios vorbind, ar trebui sa ne vedem putin propria conditie inainte de a critica un om care a creat si schimbat trenduri de unul singur.
Gata, inapoi la concerte gratis de la producatorii de bere sau politicieni….enjoy.