A doua editie Lucky7 (initiativa marca Manafu) a avut loc azi in cadrul OpenCoffee, locatia Cafepedia Romana dovedindu-se neincapatoare pentru cei interesati sa ia pulsul comunitatii formate acolo si care azi a ascultat ideile a 7 antreprenori in cautare de succes. Profit de faptul ca toate prezentarile au ajuns si la mine si va dau si cate un mic feedback la fiecare, sper sa nu supar pe nimeni si macar unul din cei 7 sa gaseasca folositoare ideile….

  • DailySport.ro. Idee buna, sanse de reusita minime din cauza lipsei de resurse. E greu sa te bati in zona de publishing cu trusturile media (in general), iar in zona sportului e absolut criminal. Singurii care au reusit (dar sunt departe) sunt Onlinesport.ro. Daca are vreun iepure ascuns in palarie DailySport, ramane sa aflam in lunile care vin.
  • FaSport.ro se vrea un director de locatii potrivite pentru a face sport. E vorba de cele mai atractive locatii unde poti juca fotbal, tenis si asa mai departe. Sunt si modele de moentizare care se pot aplica dar va fi mult de munca. Personal proiectul imi place, dar va fi foarte mult de munca pana sa se ajunga la rezultate spectaculoase.
  • Fav20.com este un site care ia bookmark-urile gen Chrome Startpage, Opera Fastdial si altele de gen si le pune pe un site. Greu de gasit model de monetizare. Tehnolgie ok in spate (pare sa fie).
  • Fixee incearca sa devina un director de business-uri unde poti face rezervari pentru diferite servicii. Excelenta idee dar greu de aplicat in piata romaneasca online, si foarte greu de gasit early adopters care sa foloseasca sistemul. Ideea in sine imi place, poate iesi ceva frumos. Pe de alta parte si la NetStartup au fost prezente proiecte similare, nici unul nu este pe moment live sau nu am auzit sa fi atras parteneriate importante.
  • MyCash este un personal finance assistant pe online. Bun daca s-ar incerca ceva la nivel international, putin probabil sa mearga in Romania unde nu stim cu ce se mananca adiminstrarea unui buget personal o sa fie o mare problema sa se impuna. Cred ca poate in schimb atrage o serie de colaborari cu firme de coaching. Nu prea vad inca de unde pot iesi niste bani cat de cat ok.
  • Twimarket vine si preia anunturi de mica publicitate de pe twitter si le aseaza pe categorii intr-un portal (dar le si distribuie prin boti de twitter). Bun pentru twitter care poate la un moment dat sa ia bani pe API, bun pentru cei care dau anunturi, bun poate si pentru Mafteianu si Spinu care spera atraga bani din anunturi promovate pe acest canal contra cost. De vazut daca evolueaza de la nivel de hobby catre centru de profit pentru ei. Dovada “ca le iese” au dat-o deja.
  • Webdealer se vrea platforma de licitatii pentru proiecte web si domenii. Interesant concept pe o piata cam seaca in tranzactii, de aici si problemele pe care Fusu le-a identificat in lipsa unei mase critice de clienti. Depinde insa de la ce nivel discuti problema. Ca si idee, proiectul e chiar atragator, poate chiar si monetizabil cu multa munca acolo. Plus ca avea Tim niste idei pe care le-a impartasit si mi se par chiar ok, poate baietii le pun in practica.

Astea sunt ideile pe scurt, imi place foarte mult ca vin din ce in ce mai multe proiecte in fata si incearca marea cu degetul. Avem mare nevoie de asa ceva intr-o zona unde cei mai multi dintre noi suntem mult prea blazati si egocentristi….
Despre sanse de reusita oricum sunt sub 10%, dar merita incercat sa scoti capul decat sa te trezesti peste ani si ani cu regrete….
Bafta tuturor si va asteptam la OpenCoffee!