Caldura mare in Bcuresti ieri, insuportabila chiar, si peste am avut si Rolling Stones care au incins seara la maxim….

Dar sa le luam pe rand:

Ora 17.00 Ajungem in zona Muncii (am lasat masina acasa, problemele de parcare in zona stadionului se stiu, si am venit cu metroul). Caldura mare, cativa jandarmi si politisti loviti deja de caldura si primii fani se scurg spre intrari (mai ales cea din Bulevardul Basarabia). Oameni de toate varstele trecem pe langa smecherasii care evident mai aveau bilete si faceau specula fara jena langa politistii care ne ofera mereu ‘siguranta si incredere’.

Ora 17.15 Suntem la portile de intrare, filtre de securitate mult mai serioase decat la George Michael acum cateva saptamani, si o organizare ceva mai buna. Semn ca si-au bagat si strainii coada si au mai impus cate ceva. Trecem de filtre, ajungem in zona intrarilor pe scarile tribunelor, aici produse promotionale extrem de scumpe, deci neinteresante 😉 Ajungem in tribune unde ne loveste o caldura infernala, noroc ca inca nu avem un stadion cat de cat acoperit in Romania….. si nici macar nu incepem constructia vreunuia.

Ora 17.30 Am un deja-vu cand vad cum se comercializeaza bauturile (extrem de scumpe de altfel, mai ales apa plata). Deci, rapid cumparam Cola, apa, bere, dar care se termina in nici 30 de minute la caldura care e….. si urmeaza valul doi. Inca e bine, se cumpara relativ civilizat (in afara de normalul ‘Nu avem rest’)

Ora 18.00 Iris incepe recitalul. Bun, asa cum ne-au obijnuit. Piese de sucess, sunet bun, spectatori morti de caldura dar totusi entuziasti… Una peste alta iese bine si Cristi & Co se retrag in aplauze. Un moment important in cariera lor tocmai se consumase.

Ora 18.30 Din nou liniste, se maresc cozile la bauturi, stadionul incepe sa se aglomereze. Deja se aude ca la intrarile in stadion e coada mare…de asteptat zic eu

Ora 19.15 Incepe recitalul The Charlatans: canta bine, un rock britanic care a prins si nu prea pe la noi. Pentru ce canta iese bine, pentru ce vrea romanu nu foarte interesant. Iris a fost mai bine, asta e clar.

Ora 19.45 Ametit de caldura si sete plec spre un punct de vanzare bauturi. Urmatoarele 50 de minute sunt unele din cele mai infecte din cate imi aduc aminte in viata mea. O mare de oameni care se incurca cu cei ce vor sa intre in tribune, cei de la vanzare se misca incredibil de incet, caldura te termina iar rabdarea se duce. Un englez in fata mea ma intreaba daca as folosi un shotgun daca as avea. Yup, but get used to it, it’s only Romania. Welcome, how do you like it so far?????
Nu am fost chiar amabil cu cei de acolo, nu stiu cine sunt dar imi cer scuze…

Ora 20.45 Imi revin cat de cat dupa coada (AM LUAT SI COLA!!!!) Iulia se gandea ca deja am plecat acasa pentru ca evident nici telefoanele nu mai merg decat extrem de greu.

Ora 21.00 Toata lumea asteapta incordata, dar e inca lumina, mai trec 20 de minute pana la primele miscari in zona scenei

Ora 21.25 – 23.25 Concertul. E magie

Ora 23.30 Totul se termina, in cel mai pur stil romanesc la iesire e intuneric, e mizerie mare, e plin de masini pe trotuar iar pe strada e politie care te pune sa mergi pe trotuar; gata, suntem inapoi in Romania, am coborat dintre stele inapoi in incinsul Bucuresti. Si eu si Iulia suntem ragusiti si obositi morti….mai ca toata lumea si ne inghesuim spre metrou, pe care culmea ca-l si prindem

Ramanem cu amintirea unei seri unice, cum cine stie cand vom mai avea parte sa vedem in Romania.