Aflu de aici (ma rog, mai multe surse, pe HotNews am vazut prima data), despre inca niste proiecte de reforma ale invatamantului de la noi. Altfel spus, alt ministru, alte idei, alte reguli, asa cum s-a intamplat mereu dupa 89

Evident, nu se vor atinge problemele importante ale invatamantului, si anume subfinantarea dar si pregatirea slaba a profesorilor, lipsa lor de implicare la ore dar si in alte activitati cu elevii, etc. Vor fi doar alte schimbari de examene, de organizare, forma fara fond.

Si constat asta dupa ce in ultimele zile am posibilitatea sa vad cat de ramasi in urma sunt multi dintre tinerii de 15-20 de ani de la noi din punctul de vedere al culturii generale, si poate mai grav, al utilizarii calculatoarelor si tehnologiilor conexe. Pentru ca mi-a fost dat sa vad elevi de clasa a 12-a, cu note peste 9 cam la toate materiile, in licee respectabile din tara, care nu au idee cam cu se cauta ceva pe net, nu au idee ce inseamna internetul in afara de videoclipuri pe YouTube sau Messenger. Sa nu stii sa-ti cauti in job dupa liceu sau sa-ti gasesti o lista de facultati si date de contact in cateva click-uri mi se pare absolut trist. Si atentie, nu e vina lor, ei invata ce au de invatat; e vina celor care ani de zile le-au indesat pe gat informatie ce nu le mai este sub nici o forma relevanta, si au aplicat un sistem de evaluare demult ramas in urma.

Dar, intre timp, o mai punem de o reforma….inca una – doua si ne-am ras…..

Vacanta placuta