Talk of the town people!

Zilele acestea toata lumea care are ceva de spus in online-ul romanesc are ceva de spus (de bine sau de rau) despre IAB Romania O initiativa care incearca sa puna putina ordine in advertisingul romanesc unde domneste pe moment haosul si de multe ori prostul gust. Cateva vizite pe site-uri de succes de la noi si esti bombardat de bannere care iti blocheaza site-ul sau care nu se inchid atunci cand trebuie
Pana aici, toate bune si frumoase, o intiativa care merita toata aprecierea si suportul tuturor partilor implicate. De aici incolo insa, la o privire mai atenta incep mici conflicte, mici probleme care odata ce se apropie data oficiala de infiintare a organismului apar din ce in ce mai evident in atentia noastra (vezi 2-3 bloguri citite de pe la noi…). Ba legate de statut, ba legate de membrii si tot asa.

Sunt intru totul de acord cu o incercare de standardizare, de reglementare a zonei online in publcitate. Mi-e teama insa ca totul sa nu ramana la stadiu de adunare a unui grup de interese, a unei noi tabere intr-un joc inca fara reguli clare. Si cum in dulcele stil romanesc, daca vrei sa nu rezolvi o problema infintezi o comisie….