BCR Open RomaniaAventura lui Victor Hanescu la BCR Open 2007 s-a incheiat in finala unde Gilles Simon a incheiat invingator cu 4-6, 6-3, 6-2 si a cucerit un al doi-lea titlu pe 2007.

Hanescu a inceput exceptional partida, castigand primul set si dominandu-si adversarul la toate capitolele.
Nevoit sa-si schimbe strategia, Simon a devenit mai agresiv, si a reusit sa profite de relaxarea de inceput de set 2 din partea lui Hanescu. Victor nu si-a mai pastrat nici procentajul la primul serviciu, iar venirile lui la fileu au fost neconvingatoare, doua puncte de break fiind castigate de francez prin veniri neinspirate, insuficient de bine pregatite din partea lui Hanescu.

In cele din urma, experienta si forma de moment au inclinat balanta, Hanescu ramanand cu cea mai buna perfomanta a carierei si promisiunea unei reveniri in top 100 ATP sau chiar (mult) mai bine. Potential exista.
Cronica ATP este disponibila aici

Ce am mai vazut:

  • Meci demnostrativ intre cuplul Nastase / Bahrani si castigatorii locurilor 1 si 2 la mastersului BCR organizat pentru juniorii de 12 ani. Viitorul tenisuluji romanesc a fost pe teren, si nu s-a facut de rusine. Sa vedem daca pasul catre tenisul mare va ramane atat de greu de facut.
  • Marele demonstrativ intre Martina Navratilova si Monica Seles a fost o incantare, la fel si partida de dublu mixt la care au participat si Nastase si Bahrani. O nota negativa a fost lasata de ora cam tarzie la care a fost programat evenimentul. Poate ora 17 ar fi fost mai potrivita (si o finala de la ora 15)…..

Una peste alta, o zi superba pentru tenis, un rezultat bun la finalul saptamanii pentru Hanescu, dar care s-ar fi putut transforma intr-un senzational….
Poate la anul, intre 8-14 Septembrie…..