Intr-o emisiune pe care nu am urmarit-o, cu o moderatoare care nu-mi apare pe lista favoritilor ‘de pe sticla” s-a consumat un episod care face toti banii si exprima clar diferentele intre lumea politicienilor si cea in care traiesc cea mai mare parte a romanilor:
Avem pe de-o parte politicienii care se joaca cu procente pentru educatie, cu nume de ministrii ai educatiei de trista amintire care si-au adus fiecare mai mult sau mai putin aportul la distrugerea generatiilor actuale si viitoare, politicieni care se simt tare bine cand se aud discutand despre bani alocati si nu despre eficienta alocarii si rezultatul muncii lor. Ei sunt cei care ne mai cer un vot chiar in aceasta luna pe final.
Contrastand cu costumele scumpe din studio, parca adusi dintr-un videoclip prost facut si fara buget, erau smecherasii de cartier din Salajan, gen, cu trening luat din Europa gen, care habar nu au pe ce lume traiesc, gen, si pentru care o masina second hand din Germania e cam tot ce-si permit in aceasta lume, gen, evident urmat de mici furtisaguri, gen, care le permit sa traga de viata de pe o luna pe alta, si din cand in cand un nou trening, gen. Tineri fara pic de cultura generala, fara simt al realitatii, victime ale unui sistem educational care nu este in stare sa le ofere un set de valori cat de cat valabil. Gen.

Aveti aici in interval de cateva minute cauza si efectul, inputul si outputul cutiei negre pe care o numim sistem de educatie de vreo 15-20 de ani incoace (de fapt de mai mult timp incoace) si pe care nimeni nu e in stare sa o decodifice si sa o optimizeze….


REALITATEA.NET – Un tânar bucureÅŸtean crede că Victor Ponta este premierul României ÅŸi Obama e preÅŸedintele SUA. Cum comentaÅ£i?

Viitorul suna bine. Gen.