Continuand seria posturilor de week-end, sa notam si victoria lui Roger Federer in fata lui Nadal din aceasta dupa-amiaza de la Madrid. Trecand pe langa statistici (primul titlu al lui Federer din acest an, victorie dupa un an si jumatate in fata lui Nadal pentru elvetian si asa mai departe), am de remarcat mai multe lucruri:

  • Cu mici maraituri si poticneli, turneul de la Madrid devine un al cinci-lea Grand Slam. Tiriac calca pe bombee cateva personaje importante din tenis, dar ceva imi spune ca tot ce-si va propune romanul cu acest turneu va deveni realitate. Chiar cu mica opozitie a lui Nadal si Federer cand e vorba de zgura albastra 🙂
  • Federer e mare. Foarte mare. Nadal e uman. Nu e “ciborg conditionat” dupa cum bine spune CTP. Asta e mare lucru pentru tenis, pentru spectacol. Dar si mai important pentru tenis este faptul ca amandoi sunt oameni de onoare si adevarati campioni. Stii de care campioni, gladiatori pe teren si gentilemani in afara lui. Campioni despre care in Romania ne-am obijnuit doar sa citim.
  • Nu avem nici o legatura cu tot ceea ce inseamna organizarea unui astfel de eveniment. Comparand ce se intampla an de an la Open-ul bucurestean sau meciurile de Cupa Davis in Romania, suntem la ani lumina distanta. Si nu venim din urma, ci pierdem teren
  • Roland Garros-ul din acest an a devenit si mai interesant, in caz ca se putea asa ceva :). De urmarit confruntarile de la Paris, si sincer am deja un favorit la acest turneu in persoana lui Fed Express ;). Imi aduce aminte de acea duminica din mai 2009 cand Agassi a castigat si ultimul Mare Slam care-i lipsea….