E pentru prima data cand incerc pentru ceva mai mult timp un telefon non-Nokia, HTC Touch Pro m-a convins ca merita sa vad ce poate face.
In primul rand, cred ca telefonul a fost gandit ca un concurent iPhone. Se vede prin aspectul general, prin culoare, prin prezentarea produsului. In acelasi timp, este gandit ca un jucator serios pe piata smartphone-urilor cu tastaturi qwerty, cu aplicatii gen office si email puse bine la punct.

Ce imi place la el:

  • Display-ul: pe departe cel mai bun din cate am vazut pana acum. Culori foarte placute si usor de citit si folosit chiar in conditii de luminozitate puternica (soare, exterior etc). Plus o sensibilitate buna atunci cand e vorba de a-l folosi cu un pen sau cu degetele.
  • Tastatura qwerty: bine gandita, taste nici prea mari nici prea mici, pentru cei dependenti de asta e un vis. Tot la aceasta categorie, si butoanele de pe front sunt folositoare si de efect, ca sa nu mai zic ca sunt frumos luminate atunci cand backlight-ul intra in functiune.
  • Camera foto ok. Nu e ceva iesit din comun, dar e de remarcat ca face poze destul de bune.

Ce nu imi place la el:

  • Windows Mobile. Am o problema cu acest OS. Fata de Symbian care nici el nu e perfect, Windows-ul pentru telefoane e criminal de lent (cel putin pe acest HTC), are momente cand ingheata si nu prea ai ce sa-i faci decat sa astepti. Plus ca eu am o problema cand nu ai nici un fel de indicatie asupra operatiunii pe care o efecteaza telefonul.
    Pentru fanii Windows Mobile, telefonul este mai mult decat ok…. dar nu prentru mine. Nu va mai povestesc ce figuri mi-a facut IE-ul care si-a dat seama ca e si Opera Mini in sistem….
  • Nu toate meniurile sunt chiar perfect gandite. Si uneori sa dai toate optiunile pe un singur ecran, fara o optiune de ‘Advanced’ nu e chiar ok, mai ales in faza de invatare a utilizarii.
  • Pretul, mi se pare cam mare, cu toate avantajele, dar poate sunt eu zgarcit.

Ca o concluzie, HTC Touch Pro e printre putinele telefoane cu care poti merge si la o intalnire de afaceri dar si in Mall 😛
Merita daca vreti un …. iPhone care sa nu fie iPhone :), daca nu sunteti dependenti de Nokia si daca vreti un telefon cu tastatura qwerty de calitate.
Si da, daca sunteti dispusi sa achitati un pret mare pentru un telefon, chit ca este … destept.
Un lucru e cert, pe mine m-a facut curios sa vad ce va aduce HTC MAX 4G, cand voi apuca sa-l testez revin….