Mi-am propus dupa finala nationala sa nu mai vorbesc despre Eurovizion, dar pentru ca aseara am stat sa urmaresc concursul final (da, stiu, poate gaseam ceva mai bun de facut) incerc sa trag 2-3 concluzii:

  • Rusii au organizat una dintre cele mai bune competitii din cate am vazut pana acum. In afara de momentul premierii in care au fost 2-3 nesincronizari, tot spectacolul a fost grandios, efectele si luminile au fost excelente, transmisia de cel mai inalt nivel iar sala de nota 10. Asta apropo de ce suntem noi in stare sa organizam.
  • Marea majoritate a pieselor au fost chiar ok. Nivelul concursului a fost cel mai bun din cate editii am urmarit eu. Au fost cam 10 piese cu potential, prea putine dintre ele regasindu-se in top 10 final. Dar asta e normal, ori ai o piesa exceptionala si treci peste “bisericute” ori te voteaza cei “din zona”.
  • Elena a cantat bine. Si mai bine decat in semifinale. Voce ok, dans ok. Probleme e ca nu a fost sustinuta de efecte speciale, de o regie completa. Asta ne-a lipsit in fiecare an cu exceptia participarii Sistem & Luminita Anghel. Atunci romanii au fost cei mai buni la acest capitol, si s-a simtit in clasament. Aici mai avem de invatat multe si pana atunci va mai curge apa pe Dambovita.
  • Ca veni vorba de selectia nationala, nu cred ca vreuna din piesele care au pierdut atunci reusau ceva mai bine la Moscova. E un adevar care trebuie sa ne dea de gandit. Asta daca cumva TVR-ul vrea sa organizeze vreodata competitia, nu de alta dar nu ii vad in stare. Daca ar fi sa ma iau dupa comentariul din studio, sunt sigur.
  • Pentru ca sigur ati observat si voi, au fost mai multe fete frumoase pe metru partrat decat la oricare alt Eurovizion 🙂

Bun, asta a fost, vedem ce va fi in Norvegia, pana atunci poate mai invatam cate ceva. Si poate scoatem mai mult in fata voci de valoare romanesti (inclusiv Elena), nu doar DJ, MC si alte cele cu muzica facuta de calculator, nu de alta dar compozitori (inca) mai avem.