….vorba lui Mircea Badea, ‘in legtura cu educatia celor care ar trebui sa ne plateasca pensiile peste cateva zeci de ani’:

Comunicat de presa, “Profesorii invata sa utilizeze computerele si internetul ca instrumente de cercetare, comunicare si dezvoltare a creativitatii elevilor lor” (apropo, nu e cam tarziu? e 2007, hello!!)

Bucuresti, 11 Iulie 2007 – SIVECO Romania organizeaza in tara noastra instruirea din cadrul Programului Intel®Teach – Predarea in Societatea Cunoasterii
….
In urma instruirii, profesorii vor invata cum sa alinieze programa scolara la standardele moderne si cum sa utilizeze instrumentele IT&C pentru a putea evalua eficient activitatea elevilor.

Iar acum citesc aici

Invatamantul romanesc este ineficient, irelevant, inechitabil si de slaba calitate, a declarat presedintele Traian Basescu la prezentarea raportului despre educatie elaborat de Comisia prezidentiala condusa de Mircea Miclea, fostul ministru al Invatamantului.

Cele doua se completeaza, si intr-un mod trist.
Pe de-o parte, ne mandrim ca profesorii nostri inca invata ce e ala calculatorul. Si de fapt…. nu prea invata, marea majoritate abia cunosc ce inseamna MS Word si Excel.
Pe de alta parte, Presedintele ne spune ce sistem educativ falimentar avem; (si eu sunt cam de aceeasi parere, ne batem joc de tineri si viitorul lor, dar si al nostru si al tarii).

Bun, si totusi, ce facem? Cum reparam ce s-a facut praf in zeci de ani de comunism si 17 ani de pseudo-democratie / anarhie? Nu ar trebui sa plece totul de la un buget mult mai mare pentru educatie, dublat de o selectie la sange a cadrelor didactice? Ba da, dar probabil ca e mult mai putin interesant din punct de vedere electoral decat pensiile marite din nimeni nu stie ce surse…..

Asta apropo de generatia OTV a lui Piticu sau de supararea lui Buddha