Era de asteptat sa vedem pas cu pas ce face Bill Gates in Romania. Era la fel de asteptat abordarea ceausista de a asfalta repede drumul din fata noului centru Microsoft si de a curata strada exact pentru ca vine Bill Gates. Primul lucru era normal pentru o tara ca noi, al doi-lea e un romanism pur de care nu vom scapa prea repede: impingerea gunoiului sub covor in ultimul moment. Dar nu despre asta e vorba aici.

Cand te uiti la Bill Gates, vezi ceva in ochii lui, o modestie si o sinceritate debordanta. Cand rade, o face sincer, cand zambeste, zambeste pentru ca este amabil, cand vorbeste, are ceva de zis si spune lucrurilor pe nume concis si concret. Politica, prefacatoria si comportamenul omului ‘plin de el’ lipsesc cu desavrsire, ceea ce pentru un om cu puterea si influenta lui este ceva rar. Sau, cel putin, rar in Romania zilelor de azi in care avem parte in media numai de manelisme si prost gust. Bill nu a avut coloana oficiala cu nu stiu cate masini cu ‘organele statului’ in fata, nu a dat la o partea toata coloana de masini pentru ca sa treaca el, nu s-a urcat pe masina pentru a saluta lumea. Si nici una din cele 3 nasteri ale sotiei lui nu a fost transmisa in direct :).
E reconfortant sa vezi ca un om ca el nu uita de unde a plecat, stie ca averea lui se bazeaza si pe munca altora, si pe noroc, si mai ales nu uita ca mereu trebuie sa dai si ceva inapoi mediului care te-a ajutat si sustinut.

Pentru noi, romanii, Bill e din alta lume, una pe care inca nu o intelegem pe deplin. Dar e o lume in care sper sa ajungem si noi, cumva, odata.