E greu sa ceri oamenilor de rand sa aiba o impresie buna despre oamenii de afaceri romani sau afacerile din Romania atat timp cat sirul arestatilor din Top300/500/etc nu se mai tarmina.
Nu mai trece luna fara sa avem arestari si dosare ale unor oameni alta data prezentati ca stalpi ai economiei.

Ceea ce e mare pacat este ca restul din Top300 si mai ales cei ce nu se apropie nici pe departe de Top300 dar au afaceri mici, medii sau spre mari dar inca nu legate de politic sau de media sunt total ignorati de societate si cad victime (colaterale sau directe) unor legi prost facute, asta ca sa nu vorbim de eticheta generalizata de “hoti ce sunt, hotii astia” ce le este aplicata de catre angajati, societate si chiar Statul roman daca ne luam dupa relatia cu institutiile.
Aici e un mare minus in dreptul patronatelor unde ar fi nevoie de un lobby mult mai activ si o “strategie de awarness” mult mai serioasa in afara de o conferinta pe an…..

Cred cu tarie ca avem multi oameni de afaceri si antreprenori romani cinstiti, ce-ar fi sa-i mai si promovam putin? Sunt singurii care ar putea sa miste putin inainte tara…