Pe clickio, Ionut Oprea publica azi o precizare a ceea ce BRAT vrea sa fie pentru piata online de la noi (si-mi face si dedicatii, multumesc Ionut :D).

Incerc si un scurt raspuns la ceea ce ai spus tu:

Ideea ca trafic.ro si Google Analytics nu pot fi comparate este adevarata. Nu ai cum sa ai date exacte la milimetru atat timp cat scriptul de monitorizare si inregistrare este diferit. Si e la fel de adevarat ca intodeauna vei cita sursa care te face sa arati mai bine. Asta a facut Gusti, asta am relatat si eu. Insa din moment ce trafic.ro se confrunta cu o problema mare de credibilitate (pentru ca asta e problema lui majora de fapt) e absolut normal sa incerci sa vezi ce-ti spune si o alta sursa, iar cand diferenta este semnificativa, atunci iti pui intrebari. Pana si cei din publicitate isi pun.

Cat despre consensul si pacea eterna pe care o prezinti tu in lumea advertisingului, iti aduc aminte ca nu mai departe de toamna trecuta se vorbea de cifre schimbate de regii de publicitate pentru ‘a da mai bine’ si a vinde mai multe afisari decat in realitate, etc. Iar daca in lumea asta ideala de care vorbesti tu mai spui si ca

Sistemul BRAT nu va pretinde niciodata ca este “mai exact” decat Trafic.ro, Google Analytics sau oricare alt sistem de masurare, ci va fi doar sistemul care are consensul pietei, si care, prin asta, va fi sistemul de referinta folosit pentru vanzarea de publicitate

atunci sigur problemele vor continua.
Pentru ca daca lumea accepta BRAT, asta se intampla DOAR pentru ca asteapta exactitate. Dar daca vor avea o a 3-a varianta cu cifre diferite atunci nu prea s-a rezolvat nimic de un an incoace.