Mi-a placut prezentarea lui Madalin Matica la DMF207. Imi place si blogul lui, apar idei si informatii interesante, este echilibrat.
In ultima perioada, am vazut posturi care incearca sa convinga despre utilitatea cardurilor si a tranzactiilor online in Romaina. Evident sunt de acord cu el.
Dar am uneori impresia ca e o simpla bataie cu morile de vant. Imi aduc aminte acum vreo 2 ani cand am fost sa depun o suma de bani (relativ mare, cam 10.000 ron) pe un card ‘Internet enabled’ doamna amabila de la ghiseu aproape ca plangea si-mi spunea ca nu am ce sa caut cu bani pe un astfel de card, ca ‘imi fura astia banii!’. Anul trecut am fost la o agentie BRD pentru a intreba daca un card de debit pe care-l folosesc curent poate fi folosit acum si la tranzactii online. Raspunsul a fost naucitor: “Dar…. de ce va trebuie? Nu sunt prea bune si sigure tranzactiile astea!”. Discutia evident s-a incheiat, nu pot plati nici acum cu acest card.

Madalin, cred ca educatia oamenilor trebuie sa vina si din partea bancilor, si in special de la ghiseu, poate mai scapam si de cozi. Altfel, posturile tale sunt doar lectura pentru noi, cei care deja platim online pentru tot felul de servicii.
Si pentru ca la DMF vorbeai de transparenta, poate o parere avizata pe acest forum in care sa explicati si voi ce si cum nu ar strica….. parerea mea! (nu de alta, dar e pe prima pagina in goolge.ro 🙂 )