Online business schoolPentru cei ce ma cunosc nu e mare secret ca am background (si in continuare inclinatii catre) tehnic.
Nu am urmat cursuri extensive de economie sau afaceri iar acum 10-12 ani visul meu era sa ajung programator la “o firma mare” (dupa cum spun unii prieteni… cariera de succes intr-o multinationala).
Trecerea de la “ce produs complex si cu multe linii de cod pot face” la “cum vand produsul asta” s-a produs relativ repede si printr-o imprejurare fericita, participand la un curs de eBusiness organizat de ASE. Ulterior insa am resimtit puternic lipsa de materiale scrise sau electronice prin care puteai trece de la etapa la etapa catre antreprenoriatul de succes.
Evident lucrurile s-au schimbat in timp, astazi tot ce ai nevoie pentru a invata este vointa, rabdare si o conexiune la Internet 🙂

Revenind in prezent, la invitatia mai multor cunoscuti am intrat pe un site care ofera cursuri online indreptate catre antreprenori si manageri avand o tematica relevanta pentru tot ceea ce inseamna managementul unei afaceri fie ca este indreptata catre online fie nu. Online Business School, pentru ca despre acest site vorbim este un proiect Romtelecom Busines Solutions, Blue Point IT Solutions si OTE Academy si isi propune sa fie o colectie de resurse online in domenii precum management, marketing, comunicare, vanzari sau resurse umane, aducand laolalta o serie de documente utile atunci cand ai inceput un business si te lovesti de greutatile unui business in crestere dar pe care nu iti e chiar usor sa-l strunesti.
Surprinzator accesul la materiale este gratuit, parcurgerea cursurilor este facila iar informatiile de acolo sunt relevante pentru multe nivele de cunostinte ceea ce nu se intampa chiar des in cazul resurselor gratuite din .ro.
A nu se intelege din ceea ce am scris ca urmand aceste cursuri veti deveni maestri desavarsiti intr-ale business-ului dar ce gasiti in aceste cursuri va va ajuta sa va puneti si mai multe intrebari si sa cautati raspunsuri la intrebari din ce in ce mai complexe iar acest tip de invatare pas cu pas este din experienta mea singura relevanta intr-un mediu de afaceri precum cel online (dar nu numai).
Mai multe detalii cu privire la proiect ÅŸi cursuri sunt disponibile pe www.bizschool.ro.
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Investește în oameni!