Pentru ca a venit vremea de city-break-uri de toamna….acum 3 ani am vizitat Praga dupa ce am auzit la radio reclame cu pachete turistice ale Czech Airlines.
Intrati acum pe site-urile majoritatii companiilor aeriene serioase si veti gasi oferte turistice integrate, unele incluzand chiar si transfer de la aeroport catre hoteluri din zone turistice de interes.
Intrati acum pe tarom.ro si va provoc sa gasiti ceva concret despre Maramures, Delta Dunarii, Bucovina sau despre Sibiu.
Pentru ca mai toata lumea stie de circul din conducerea Tarom, pana si “din avion” se poate vedea un potential avantaj strategic fata de concurenta sau chiar linie noua de business: flota de ATR-uri folosite pentru turisti: sunt mici, usor de pilotat catre aeroporturi gen Tulcea, Baia Mare sau Suceava, sunt cumparate deja. Planul de business nu reinventeaza roata: aduci turisti din Europa cu 737-uri pana la Bucuresti unde ai un hub bun (daca tot spui ca aeroporturile din tara sunt cu probleme) si de acolo ii duci cu ATR-ul pana “in fata” hotelului, le oferi si o palinca cu slana pe drum servita de insotitoare de bord frumoase dupa care au grija cei de acolo sa le mai consume banii din care ulterior iei si tu o parte; doar ca pentru asta trebuie sa iesi din zona de confort unde statul da bani pe care tu ii cheltui ineficient sau si mai simplu ii directionezi “unde trebuie”.
Altfel, intr-o tara cu multe zone turistice cunoscute, plina de masini dar fara drumuri, cu cai ferate invechite si fara trenuri, sa conduci o companie aeriana cu avioane potrivite si sa nu reusesti sa atragi venituri bune din turism mi se pare o mare “reusita”….