Flori La BucurestiIntr-o discutie purtata de curand cu un prieten a venit vorba si de FloriLaBucuresti, de ce l-am facut, si daca (si mai ales de ce) merge. Evident prieten negativist si nedoritor in a-si asuma riscul de a incepe o afacere pe cont propriu…. va suna cunoscut?

FloriLaBucuresti.ro s-a dezvoltat de la o idee neoriginala (asa e, nu am reinventat roata), o discutie in tarziu de noapte intre membrii echipei FYB, urmata de un plan de dezvoltare pus la punct in zilele care au urmat. Pe scurt: preluam idei luate de la altii si facuta mai cu suflet si mai de calitate. (deci nu, nu de la idea lui Zoso de la Blogaria “e la moda sa ai un material de flori” 🙂 nu ca n-ar avea dreptate )

Si desi toata lumea ne-a dat sfaturi peste sfaturi de gen ‘las-o balta, au mai incercat si altii si nu merge’ (te poti baza oricand pe prieteni sa te ajute la asa ceva….:) ) afacerea inceputa timid, si low cost dupa cum ii place lui Madalin sa spuna in cateva luni de zile lucrurile s-au asezat, comenzile vin si vin, facem fata dar cel mai probabil va fi nevoie de o extindere cat mai curand

Ce-am facut diferit?
Greu de spus chiar tot, DAR cam asta am avut in minte cand ne-am pus problema sa lansam site-ul:

  • Designul site-ului: marea majoritate a site-urilor de profil au un design…. nu chiar reusit, la fel si functionalitatea. Am incercat variante peste variante pana am ajuns la cea care ne place. Rezultatul? apreciat de cei care au vizitat site-ul, zic ca mai poate fi perfectionat, dar e mult peste ce am vazut la unele site-uri similare.
  • Livrarea: ceea ce e pe site a ajuns si la clienti. Nu am inlocuit unele flori cu altele (cu toate ca se cam practica….;) )
  • Promptitudinea: am livrat cand si cum spus, lumea a ramas surprinsa, mai ales dupa ce au primit telefoane de confirmare plus si-au vazut si persoanele vizate .. multumite. Ma surprinde inca cat de obijnuit e romanul sa fie prost tratat si sa ia asta ca pe un fapt normal. Nu, la noi nu prea functioneaza ‘merge si asa’ (sau incercam sa eliminam pe cat posibil acest slogan)

Evident, ca in orice astfel de idee…. ne-am mai si ‘ars’ cu tot felul de problemute, unele inca ne mai sacaie

  • Livrarea prin curier nu a functionat chiar mereu, s-a intamplat sa nu vina la timp pentru preluarea buchetelor, ne-am trezit si noi alergand prin oras pentru a livra la timp.
  • Procesarea dificila a cardurilor: orice proprietar de magazin virtual din Romania va va spune, sunt inca probleme cu procesarea si confirmarea platilor. Exemplu: o comanda de sambata seara a fost confirmata prin card abia luni, desi livrarea s-a facut duminica dimineata…..dar am livrat…. pe incredere.
  • Problemele cu furnizorii: fie stocuri neactualizate, fie preturi gresite, etc. etc. etc. Din nou, cam orice intreprinzator de la noi se poate plange pe aceasta tema, nici noi nu facem exceptie

Deci, pe scurt, ceva motive pentru care FloriLaBucuresti merge dar si cateva pentru care ne mai luam cate un sut in fund din cand in cand (zice-se un pas inainte pentru noi…..).