E veche stirea deja, am prierdut in Cupa Davis cu 4 – 1 in fata Frantei, favorita evidenta a intalnirii

Daca incerci o analiza a meciului, sau a motivelor pentru care am pierdut, ajunge doar sa te uiti la clasament si vei vedea ca Franta era mare favorita, si romania prin prisma formei jucatorilor nostri cea mai slaba participanta in aceasta editie a competitiei.
De cativa ani incoace pierdem incet incet contactul cu lumea buna a tenisului, dar pentru prima data nu am mai avut nici o solutie la simplu. De bine de rau pana anul trecut il aveam pe Andrei Pavel care oricat de slab juca in ATP, cand avea in fata un adversar in Cupa Davis era alt om, alt jucator, de Top 10.
In week-end-ul trecut nu s-a mai intamplat asa, Andrei a fost sub adeversarii lui, iar momentele de dominare au venit pe fondul deconcentrarii adversarului de cele mai multe ori.
Si am jucat si prin restul echipei, nu doar prin Andrei. Rezultatul, s-a vazut.

E un semn rau pentru Romania, nu numai pentru ca ramanem iar la mila sortilor pentru baraj, dar si pentru ca ramanem fara Andrei, si pentru ca in spatele lui nu mai vine nimeni. Hanescu, Mergea sau Crivoi sunt eterne sperante, iar confirmarea nu pare sa mai vina
Nu faptul ca am pierdut trebuie sa ne sperie, ci faptul ca la simplu Romania risca sa ramana fara nici un jucator, iar perechea la dublu pe care o avem (si daca stim sa o pastram va ajunge sus de tot) nu ne poate aduce trei puncte ci doar unul.