UPCUPC a mostenit in Bucuresti o retea destul de mare dar si cu probleme de la Astral. Atat la cablu TV cat si la Internet mereu au existat probleme, dar ele par sa se fi agravat in ultima vreme.

Mai intai, la sediul FYB avem una din conexiuni de la UPC si de vreo 3 saptamani aproape in fiecare zi am avut caderi atat la internet dar si la telefonie. Noroc cu backup-uri si telefoane mobile. Evident, nu am primit vreun raspuns mai clar in legatura cu ce si din ce motive se intampla.

Mai nou, acasa unde seara folosesc Internetul destul de mult am avut din ce in ce mai mari probleme, culminand cu pierderea semnalului definitiv duminica (dupa ce duminica trecuta baietii de la call-center mi-au spus ca mi s-a asignat un IP gresit, lucru care a durat 12 ore sa fie remediat…:(). Luni seara, o prima echipa fara idee despre ce inseamna o intervenitie a venit fara sa rezolve ceva, dar asigurandu-ma ca am un calculator prost si ‘d-aia nu va merge domn’le internetul!’. Ieri seara o a doua echipa a reusit sa rezolve problema, schimband modemul. Printre vorbe date la mana asteptand rezolvarea problemei am aflat ca oameni care acum 2-3 luni rezolvau cate 15-16 cazuri d pe teren, acum rezolva 6, maxim 7 pentru ca dispeceratele, call center-ele sunt supra aglomerate de cereri si apeluri…

Deci, da, UPC are o problema cu reteaua, probabil prea mare pentru personalul putin (si fara calificare) pe care-l are la ora actuala. Sin din cate vad, problema nu e doar in Bucuresti (si da, cam 40 de minute am stat si eu pe telefon pana sa-mi raspunda cineva….)