Cupa DavisIn caz ca nu stiati rezultatul… Romania a trecut cu 3-2 de Japonia, dupa ce sambata Mergea si Tecau au pierdut in fata lui Takao Suzuki si Satoshi Iwabuchi cu un simetric 6-4, 6-4, 6-4. Nu rezultatul final a fost marea dezamagire, ci jocul fara nici un orizont al baietilor a ridicat o intrebare: cu cine vom mai juca dublu un anii ce vin? Mergea/Tecau sunt o pereche in care cam toata lumea si-a pus speranta.

Ziua de azi ne-a adus victoria prin cele doua puncte de simplu. Pavel a fost din nou magistral, cu un joc de 5 seturi (6-7, 6-7, 6-1, 6-4, 6-4) impotriva lui Takao Suzuki prin care a demonstrat din nou ce talent imens este si cu cata daruire joaca pentru Romania.
Hanescu si-a respectat in sfarsit numele si valoarea si a adus punctul decisiv in ultimul meci impotriva lui Go Soeda (6-3, 5-7, 7-6(6), 7-6(3)).

Pareri, idei, observatii? Sa vedem:

  • Am amanat cu un an inevitabilul daca ceva nu se schimba radical, nu avem jucatori de valoare care sa vina dupa Pavel. Hanescu e un jucator exceptional dar numai in zilele lui bune, care nu sunt chiar dese inca. Un jucator de top 20 nu s-ar fi incurcat in fata celor doi japonezi (mai ales vineri cand Hane a jucat slab, slab de tot). Suntem total dependenti de Pavel, si ca puncte si moral
  • Federatia lasa impresia ca a tratat cu totul si cu totul superficial intalnirea. Nastase era la Paris, ai nostri s-au adunat in totalitate cu vreo 2 zile inainte de meci (Andrei a venit ultimul cred). Inca nu avem in Bucuresti baze de antrenament pentru performanta hard (si indoor) de nivel mondial. Chiar atat de mult sa coste??
    Japonezii pe de alta parte au pus cap la cap toate elementele unui astfel de baraj: sala, suprafata de joc, mingi, suporteri, TOT. Au fost 95% aproape sa le iasa si calificarea….
  • TVR a fost singura televiziune care cu adevarat a reflectat evenimentul dar si restul partidelor din Cupa Davis. In rest, inca avem ciobani si batai de pus pe prima pagina si prezentat la TV. Well done 🙁
  • Nu vad viitorul prea bine pentru tenisul romanesc (v-am mai spus asta 🙂 ?)

In acest week-end aflati despre multifunctionalele si imprimantele de la MarketOnline in cadrul blogvertising