Pavel nu a reusit mai mult de un set impotriva lui Tsonga, si Franta conduce (aproape decisiv as spune) cu 2-0 dupa prima zi.

Cateva lucruri de remarcat dupa doua meciuri si prea multe vorbe grele:

  • Tsonga va ajunge un mare jucator. Si prin mare inteleg precum Federer si Nadal daca va fi sanatos. Are un simt al mingiei si o forta de invidiat. Am vazut doua seturi ale meciului cu Pavel, si mi-am adus aminte de un meci Agassi – Federer de acum ceva timp. Atunci Agassi s-a impus dar in Federer ceva il anunta ca un mare jucator. Asta am vazut si in Tsonga, nu e doar o stea cazatoare asa cum au mai fost si altii. Are ceva peste acestia….
  • Franta ne este mult superioara. Hanescu este deja mult doritul urmas al lui Pavel dar care putin probabil sa ma confirme vreodata. Pavel este un mare, mare jucator care a dus lipsa de bani si antrenor pentru a ajunge in Top10 sau mai sus; vremea lui insa s-a cam dus, nu mai face fata unor jucatori care joaca din ce in ce mai tare
  • Ilie Nastase are dreptate atunci cand spune ca presa nu da doi bani pe tenis in mare parte a anului si se trezeste cand e vreun meci de Cupa Davis sau BCR Open. Are dreptate si cand spune ca bugetele federatiilor sunt mici, ca nu se investeste in infrastructura pentru sport, etc. Dar nu are dreptate cand loveste in stanga si in dreapta cerand sa se inchida ochii atunci cand sunt semnalate iregularitati. Una peste alta, FRT este una din cele mai inchise si opace organizatii sportive de la noi, iar imaginea si activitatile acesteia lasa mult de dorit. Cluburi, baze sportive si competitii sunt la cheremul ‘familiei tenisului’ care in afara de ifose nu prea produce nimic. Iar de la un om atat de mare cum este Nastase, si care s-a visat inclusiv primar la un moment dat, ma astept si vreau mai mult.

In rest, maine de la ora 14 avem meci de dublu, nu stiu daca se mai poate astepta ceva, nu stiu daca are rost sa mai asteptam ceva. Ce ma sperie este ca daca te uiti in spatele lui Pavel, nu prea se mai vede nimic. Iar Andrei trebuie sa se retraga si el odata, cat sa mai duca….