eRepublik
Atunci cand primesti pe mail astfel de articole de la membri pasionati din eRepublik. Cate comunitati din Romania pot sa se laude cu asa ceva? (Atentie, pentru pasionatii jocului e de citit 😉 )
Alexis are nas bun, in caz ca va mai indoiati careva de asta….

Fratilor e groasa, vin ungurii calare peste noi. Ieri a fost o zi trista in istoria noastra, ziua in care am pierdut Budapesta dupa o dominatie de 8 luni. Desi parea incredibil acum juma` de an, s-a intamplat si acest lucru, chiar daca mai mult din considerente strategice. Armata romana este acum refugiata in Transilvania si se asteapta la un atac al maghiarilor cat de curand, dar suntem pregatiti sa le tinem piept si lor si dusmanilor din Est.

Din fericire nu vorbesc desprea lumea reala. Dar din pacate este doar una virtuala, o sa intelegeti imediat. Vorbesc despre un univers format din peste 120.000 de jucatori care populeaza un web-based game cu o explozie incredibila in popularitate si populatie. Mai ales populatie si iarasi din pacate Romania virtuala ramane in urma. In urma ungurilor.

Spun ca din pacate este un univers virtual fiindca aceasta lume, denumita „The New World”, este daca nu singurul atunci printre putinele locuri unde a fi roman este cu adevarat o mandrie. Unde Romania este Super-Puterea mondiala. Unde un roman este mai bine platit decat un american. Unde Occidentul emigreaza in Romania datorita nivelului de trai si puterii militare, nu invers. Unde intreg globul pamantesc incepand cu Australia, trecand prin vechile teritorii persane, ajungand in Germania si sarind Atlanticul la canadieni, ei bine tot acest glob ne poarta ori un respect adanc ori o frica de moarte.

Toate acestea se intampla pe www.erepublik.com. Aici este locul unde printr-un click pe „login” ne imersam intr-o realitate paralela, o virtualitate seductiva. Aici este singurul loc in care Basarabia este cu adevarat pamant romanesc, fiindca romanii si moldovenii sunt uniti. Aici Moscova de asemenea este pamant romanesc. Ca si Kiev-ul. Si Budapesta a fost. Aici eRomania incepea de la Budapesta, se oprea la Oceanul Arctic in nord si oceanul Pacific in est. Acum China este pamant romanesc.

Dar toata aceasta existenta incarcata cu satisfactii vazand frica si admiratia tuturor natiunilor intrebandu-se „pana unde vor merge romanii astia, se vor opri vreodata?” a fost data peste cap de unguri. In presa ungureasca, prin diferite ziare, pe diferite site-uri au aparut fel si fel de articole care indemnau ungurii sa intre in joc. Si astfel acum 3 luni a aparut un „baby-boom” unguresc. Baby-boom fiindca in eRepublik nu te inregistrezi ci te nasti. Incepi ca un mic copilas fara forta, fara pricepere, fara nimic, si in functie de inzestrarile tale naturale incepi sa urci scara ierarhica. Poti s-o urci pana la a deveni Deputat, Presedintele eRomaniei, Seful Armatei, sau cel mai bogat roman in eviata, etc. Jocul este structurat pe mai multe directii de dezvoltare, de fapt, chiar este denumit un simulator social, politic, economic si militar.

Ei bine, odata cu acel baby-boom unguresc au inceput problemele pentru Imperiu Romanesc. Incet-incet, miile de beblusi nascuti brusc in Ungaria au facut dificil pentru romani pastrarea teritoriilor unguresti, dat fiind ca in acelasi timp ne luptam si in Asia cu a doua Super-Putere mondiala, Indonezia. Eram plinsi in cleste, de fapt uneori ne bateam pe trei fronturi concomitent. Si de o luna incheiata Romania lupta zilnic impotriva unei aliante de tari dusmane,de aceea incepem sa ne pierdem suflu si puterea.Incet-incet ungurii si-au recuperat teritoriile in ultima luna, iar ieri si-au recuperat si Budapesta. Iar acum, fiindca ei tot cresc in numar iar noi stagnam, maghiarii fac deja planuri sa-si recupereze si, citez, „teritoriile lor istorice”, anume Transilvania, Maramures, Banat si Crisana. Iar fara un aflux de beblusi romani, in viitor e posibil sa ne cucereasca ungurii, caci manatati de un imbold patriotic mii de unguri se nasc in joc, cu unicul scop de a cuceri eRomania.
De aceea avem nevoie de tine, sa incepi o e-viata pe www.erepublik.com. Sa muncesti pentru tara, sa lupti pentru tara. Sa iei furca din pod si sa te prezinti pe campul de batalie. Speram ca acest camp de batalie sa fie in Budapesta, nu in Cluj-Napoca sau Timisoara. Dar depinde si de tine.

https://imagehost.wof.ro/images/806_erom.jpg

Aceasta este harta actuala a eRomaniei, colorata cu galben. Stiu, abia se vede eRomania originala. Dar va jur, arata mult mai bine atunci cand verdele unguresc era de un frumos galben romanesc, nu mai tarziu de acum o luna.Iar acum exista pericolul sa fim luati cu asalt de unguri in teritoriile noastre istorice. Chiar daca ei cred ca Transilvania e a lor. Asa ca naste-te pe www.erepublik.com, avem nevoie de bratele tale. Vei gasi un web-based game care iti va da dependenta, si este un joc complet gratuit. In cel mai rau caz pierzi doar 2 minute pe zi. In cel mai bun vei gasi un univers placut in care vei petrece multe ore, vei fi mandru dupa castigarea vreunei batalii importante, vei gasi o lume in care iti vei face zeci de prieteni, si prin care vei razbi pentru a deveni cineva important pentru eRomania si viitorul ei.

Toate cele bune, va asteptam cu paine si arme,click aici pentru a va naste.

SkizZ, un e-cetatean al eRomaniei.