Daca nu am locui in Romania, as fi mai vesel dupa vestile de mai jos, asa le iau cu o doza de 75% de neincredere, am mai auzit astfel de planuri cat de cat cu cap:

  • Autostrada Bucuresti – Ploiesti ar putea avea 6 benzi si nu 4. O idee inteligenta, nu de putine ori injuram pe DN1 spre Ploiesti si Campina si ma intrebam de ce nu fac autostrada din start la nivelul traficului. La 4 benzi ar fi depasita de numarul de masini care o vor folosi inca de la inceput….
  • Linia feroviara de centura a Bucurestiului ar putea fi in sfarsit folosita la adevaratul ei potential. Ludovic Orban promite metrou de suprafata pana la Otopeni (ideea nu e noua si pe vremea Ministrului Dobre citeam acelasi lucru, s-a facut pana acum fix nimic) si trenuri care sa lege cartierele bucurestene. E o solutie buna, aplicata de multi si care cred ca ar incuraja si dezvoltarea de orizontala a Bucurestiului, aboslut necesara. Si cica vom avea si metrou subteran in Drumul Taberei la jumatatea lui 2010…. asta chiar ca ar fi o minune (a Bucurestiului, nu a lumii…)