Adi Alexandrescu mi-a pasat ideea de a scrie despre CSR, si in acest sens, avem urmatoarele intrebari…

  1. Care sunt primele 3 companii din Romania pe care le apreciezi cel mai mult pentru implicarea in societate si de ce?
    Fara o ordine exacta, sa spunem ca doar Vodafone si Unicredit, pentru proeictele despre donatiile de sange si reciclarea respectiv Cicloteque. Aceste proiecte mi s-au parut cele mai bine prezenate si in online
  2. In ce masura marile companii din Romania au raspuns in 2008 asteptarilor tale in privinta implicarii in societate? (te poti referi atat la ce au facut bine, cat si la ce au facut gresit, sau ar fi trebuit sa faca)
    Sincer, asteptarile mele in aceasta zona sunt foarte scazute iar scepticismul meu pe masura :), deci 2008 a fost peste asteptarile mele. Despre greseli, sigur au fost, dar nu e momentul sa aruncam cu noroi.
  3. Ce asteptari ai de la companiile din Romania, in privinta responsabilitatii sociale, in 2009? (te poti referi la cauzele pe care ar trebui sa le sustina, la modul in care ar trebui sa o faca sau la modul in care ar trebui sa comunice despre asta)
    2009 e an de criza, de aceea ma astept la bugete de CSR tinute in asteptare sau chiar activitati anulate.
  4. Cum crezi ca le-ai putea stimula, tu personal, pe companii, si in special pe cele de la care cumperi,
    sa fie mai responsabile in 2009? (in contextul crizei economica, ne intereseaza daca tu personal esti dispus sa recompensezi sau sa sanctionezi companiile care se implica, respectiv nu se implica in rezolvarea problemelor sociale pe care le va avea de infruntat Romania in 2009)

    As sfatui toate companiile sa incerce campanii prin care sa implice cat mai mult consumatorii in activitati CSR, pentru ca fiind un an dificil din punct de vedere economic va fi greu de convins oamenii de necesitatea CSR-ului in detrimentul interesului exclusiv personal….

Luati mai departe si raspundeti, aveti detalii si aici