Masterplan 2007
Evensys si APG Romania organizeaza in perioada 9-10 Octombrie Masterplan 2007, eveniment la ale carei conferinte am participat si eu ieri, la JW Marriott.

Daca la prima sesiune (moderata de Razvan Matasel, (Deputy Managing Director, Leo Burnett & Target) si avandu-l ca invitat special pe Jeffre Jackson, Partner, Open Intelligence Agency) nu am ajuns, dar am auzit numai de bine (subiectul discutiei: Strategia – componenta integranta a oricarei discipline a marketingului modern), despre urmatoarele va pot povesti din proprie experienta

Planning & Research: Rolul cercetarii in procesul de planning si strategie (invitati: Sorin Psatta, Strategy & Research Director, Graffiti BBDO, Dan Petre, Managing Partner, D&D Research, Elena Ionita, Senior Strategic Planner, Leo Burnett, cu moderatorul Stefan Stroe, Head of Consumer Context Planning, Starcom)

  • prezentari care probabil pentru cei din domeniu nu au adus nimic nou (mare foiala prin sala multe fete plictisite, dar asta e valabil la orice conferinta), o prezenta ‘fresh’ din partea lui Sorin Psatta si un studiu de caz interesant din partea Elenei Ionita despre cum s-a realizat partea de research pentru o campanie Wash&Go. Nici un cuvant despre buget evident, la fel nici de ce campania nu a avut o componenta online cat de cat notabila.
  • interesanta ideea lui Sorin care a spus ca multe bloguri traiesc din critica campaniilor de publicitate care nu au nici o legatura cu realitatea. Interesant punct de vedere, credeam ca publicitarii nu-si dau seama de ce campanii slabe ies in piata romaneasca de foarte multe ori.
  • o mica concluzie a fost ca orice camapnie ar trebui sa aiba parte de research pentru a-si atinge scupurile. Idee pe care parea ca o stie toata lumea dar nu o aplica nimeni. Sa fie problema de bani?

Client – strategie – agentie? Sau invers? (invitati Stefan Chiritescu, Strategic Planner, Graffiti BBDO, Serban Alexandrescu, Creative Director, Headvertising, Razvan Capanescu, Creative Director, Publicis Romania, Moderator: Bogdana Butnar, Senior Strategic Planner, McCann-Erickson si invitat special Alain Thys, Partner, Futurelab)

  • moderatoare stresa(n)ta din motive stiute numai de ea. De efect replica ‘adresati intrebari in limba engleza invitatului special pentru a vedea ca si pe maluri dambovitene se vorbeste aceasta limba!’. Tot de efect, prezentarea in panel a celor doua invitate din partea clientilor (Monica Ciobanu, Marketing Communication Officer, ING Fond de Pensii si Claudia Rosoga, Communication Manager, Renault) si care pana la urma nu au mai scos nici un cuvant….
  • Alain Thys, o prezentare dinamica si interesanta, pledand pentru o mai buna cuantificare a scopurilor si costurilor campaniilor de marketing, aducand in discutie si faptul marketerii sunt extrem de ‘ciudat’ vazuti de managementul companiilor. De retinut si cum se face o prezentare la o conferinta….
  • Notabila si prezentarea lui Serban Alexandrescu, ‘Despre Mufe. Degeaba ai scule bune, daca nu ai cablurile potrivite’. Foarte la obiect, foarte bine facuta despre comunicarea intre planning, creatie si clientul agentiei de publicitate.

Despre ultima si cea mai importanta sesiune pentru un om de online ca mine, intr-un post separat