Dupa ce acum ceva timp Manafu incerca sa improspateze imaginea acestui targ care pare sa nu-si mai gaseasca locul in piata, ZF vine azi cu un articol care nu anunta lucruri prea bune pentru ceea ce se dorea o editie 2009 de relansare si reinventare…

“Este aproape sigur ca in acest an vom inregistra pierderi. In acest moment estimam ca vom avea venituri de 180.000-200.000 de euro in timp ce bugetul pentru CERF este de aproximativ 300.000 de euro. O mare parte din bani au inceput deja sa fie cheltuiti inca din ianuarie, cand am anuntat schimbarile. In prima parte a anului a existat o oarecare tendinta pozitiva, dupa care insa lucrurile au mers in jos”, spune Dan Voicu. Profilul business al expozitiei este accentuat si de costul biletelor de intrare care va fi de 50 de lei pe zi, sau de 150 de lei pentru cele trei zile. “Este o metoda de triere a vizitatorilor”, admite Voicu.
Oficialul Expotek spune ca in noile conditii CERF va atrage intre 3.000 si 5.000 de vizitatori, de aproximativ 12 ori mai putini decat in anii precedenti. “Vizitatorii care ne intereseaza sunt managerii. Noi vom trimite invitatii directe catre 90.000 de manageri din companii cu afaceri de peste un milion de euro, dar si firmele exozante vor avea invitati. Estimam ca la CERF vor veni si vizitatori din zona consumer, insa din categoria utilizatorilor interesati de modul in care isi pot utila biroul de acasa, de exemplu”, sustine Dan Voicu.