Pentru ca de multe ori ne intrebam (noi antreprenorii, dar si utilizatorii, ziaristii, etc.) ce ne lipseste in online, ce avem nevoie pentru dezvoltare si consolidare.
Dupa o discutie de azi imi permit sa mai adaug ceva fata de alte discutii:
Oamenii de afaceri ne lipsesc. La greu. Sunt acei oameni nesuferiti pentru tehnici, care dupa ce le explici ce site super adevarat ai facut te intreaba sec: “Si cum ai sa faci bani din el? Ce model de business ai? Ce finantare ai? De unde si in ce conditii? Cum stai in viata in primul an?”

Nu sunt putine cazuri in .ro unde site-uri bune din punct de vedere se zbat in mediocritate sau chiar s-au inchis pentru ca nu au reusit ‘sa vanda’. Acei programatori buni nu au avut langa ei oameni de afaceri. Oameni care sa faca din piatra bani, fara sa piarda din ochi calitatea serviciilor.

Ca si sfat, daca imi permiteti: daca nu aveti un om de  afaceri langa voi cautati-l. Fie ca e investitor, actionar, sau sfatuitor. Va poate transforma din ‘muritori de foame’ in online (asa cum ne place sa ne victimizam de multe ori) in posibili jucatori importanti in piata. Nu e usor sa admiti ca nu stii de toate, ca nu este perfect. Dar daca reusiti si aveti un om langa voi sa va ajute….. sunteti viitori oameni de afaceri si voi ;). Succes.