Ca tot incepe si Nastase – Tiriac Trophy, cateva ganduri despre Cupa Davis si viitorul tenisului in Romania

  • Ne va fi din ce in ce mai greu sa pacalim statisticile si clasamentele tenisului si sa revenim in Grupa Mondiala. Daca pana acum vreo doi ani il aveam pe Andrei Pavel in teren si acesta scotea rezultate de vis, echipa de azi nu prea mai are legatura cu acele zile (in afara de nationalitate si de Pavel pe banca, doar ca el nu mai poate juca in locul tinerilor de azi 🙂 )
  • Exista un cliseu conform caruia in Cupa Davis nu conteaza alte clasamente. Totusi, cand nu mai ai in echipa nici un jucator in primii 100… mai greu. Din pacate ce vine din urma pare sa fie departe de ceea ce e nevoie intr-o echipa. Despre Marius Copil imi este sa nu fie inca un talent ce se retrage speranta. Crivoi sau Ungur nu confirma, Hanescu nu se regaseste sub nici o forma. Nu putem fi o forta in primele 16 din lume cand in ATP nu contam
  • FRT are in fata cativa ani grei. Nu sunt bani suficienti pentru tineri, fanii nu prea mai vin la meciuri, ce sa mai vorbesc de bani de deplasari pentru galerii in afara…
    Bonus: primul jucator din clasament nu mai raspunde convocarilor iar la fete echipa de Cupa Federatiei este anonima desi jucatoare bune avem.
    Provocarea FRT este sa inverseze acest trend (si ce provocare….).

Pe moment felicitam Cehia care ne-a fost superioara inclusiv la capitolul suporteri si ne gandm la tragerea la sorti de saptamana care vine atunci cand vom afla cu cine jucam in Grupa 1 Euro-Africana.
Si ne rugam iar sa avem noroc, care la tenis ne-a cam fost membru al echipei de Cupa Davis in ultimii 10 ani :). In plus, speram la rezultate bune de la romani in turneul ce incepe la Arenele BNR….