Una din cele mai triste stiri din sport mi-a fost dat sa citesc azi, pe langa ultimul drum al lui Dobrin; trei dintre componentii lotului national de box deplasat la Campionatul Mondial de Box ce se desfasoara in aceasta perioada in Statele Unite au fost surprinsi furand dintr-un magazin, arestati si anchetati.

Ne-a placut mult timp sa consideram ca sportul este cel mai bun ambasador al nostru. Parte pentru ca am ajuns sa avem sportivi foarte buni pana acum cativa ani, parte pentru ca alti ambasadori… nu aveam. Dar e cert ca in ce conditii mizere isi desfasoara sportul romanesc activitatea, e un miracol ca mai scoatem in lume, si cu asta ne mandream, ii vedeam ca un fel de eori
Vestea de azi insa, vine cel putin pentru mine ca un trasnet. Sunt constient ca daca esti sportiv nu poti fi si mare om de cultura sau intelectual. E normal. Dar de aici pana a fi hot, de aici pana la a fi convocat la un lot national, si a te dovededi a fi doar un gainar ordinar, e drum lung. Mult prea lung, dar cu toate astea unii din semenii nostri reusesc sa-l parcurga. Si asta intr-un sport unde nu mai departe de saptamana trecuta am mai realizat o performanta prin campionul mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute.
Rusine lor, parintilor dar si antrenorilor lor care nu au reusit sub nici o forma sa le imprime un spirit de luptator si de sportiv desavarsit.
Nu aveti si voi un gust amar dupa ce ati aflat de asta???