Dragos Manac isi exprima astazi opinia conform careia articolele lungi si bine gandite sunt mai folositoare blogosferei (de la noi si de peste tot) decat posturile scurte, informative sau nu, majoritare de ceva timp incoace.

Imi permit sa fiu si sa nu fiu de acord, Dragos poate daca-ti faci timp imi si raspunzi:

Initial blogul a fost gandit ca un jurmal electronic, in care puneai lucruri mai mult sau mai putin personale, intamplari din viata ta sau lucruri pe care vrei sa le imparti cu prietenii. Erau inceputurile ‘frumoase’ si ‘nevinovate’ ale bogurilor, iar bloggeri erau de cele mai multe ori doar cei pasionati. Cred ca atunci aveai doar posturi mici, cel mult medii, dar culmea erau de calitate fiindca de injurat te injurai cu altii prin alte parti.

Acum, blogul a devenit o…. ‘arma’ pentru marea majoritate: fie de PR / marketing / advertising fie de rafuieli (personale / cu toata lumea) pentru marea masa.
Specialisti in toate domeniile publica studii si eseuri pe bloguri pentru ca e la moda, pentru ca asa se face. De aici si foarte multe articole interesante, (si foarte multa vorbarie, e adevarat).
Dar sunt si cei pentru care blogul e o forma de exprimare, pote singura in mod public, iar daca exprimarea lor este primara si vai de mama lor, atunci si blogul lor va fi unul in care va domina ura, prostia sau pur si simplu nu va fi despre nimic, ci doar cu injurii la adresa altora. Dar culmea, ei sunt cumva mai aproape de ceea ce erau blogurile initial.

Concluzia mea la ce spui tu si ce spun eu e ca fiecare isi are targetul lui. Fiecare blog se adreseaza fie oamenilor cu cap fie….. nimanui, dar bascalia prinde mereu, si nu doar la noi.
Care dintre ele sunt mai efemere nu stiu, dar ai sa vezi ca atunci cand o noua moda va apare, injuraturile se vor muta acolo, dar nu vor dispare. Deci, poate cumva nu sunt chiar atat de efemere pe cat iti place tie si mie sa credem……